[ŽT] Prasidėjo tikra audra. Lekia Rusijos generolų galvos  ()

Kremlius vykdo didelį valymą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-15 [ŽT] Prasidėjo tikra audra. Lekia Rusijos generolų galvos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po nesėkmingo Prigožino karinio maišto Kremlius iš karto pradėjo armijoje didelį valymą, į kurį jau pateko apie 30 aukščiausio rango Rusijos Federacijos gynybos ministerijos karininkų. Tai pranešė amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“, remdamasis savo šaltiniais.

Žurnalistai pastebi, kad Rusijos specialiosios tarnybos pradėjo plačią kampaniją, bandydamos surasti išdavikus, kurie bendradarbiavo su Prigožinu organizuojant jo maištą. Visi generolai, kurių lojalumu buvo abejojama, buvo atleisti iš pareigų.

Praėjus 2 savaitėms po žygio į Maskvą, apie 15 rusų karininkų buvo pašalinta iš tarnybos arba išėjo į pensiją. Dar 13 buvo sulaikyti apklausai, dalis vėliau paleisti. Leidinio šaltinis pažymi, kad Kremlius kruopščiai stengiasi surasti tuos, kuriais „nebegalima pasitikėti“.

 

Praėjus vos kelioms valandoms nuo karinių riaušių pradžios Rusijos specialiosios tarnybos sulaikė generolą Surovikiną ir keletą kitų aukšto rango karininkų. Surovikinas yra visiškai izoliuotas nuo išorinio pasaulio ir yra Maskvoje, kur yra tardomas. Jam nėra pareikšti kaltinimai, tačiau jis nepaleidžiamas. Leidinio teigimu, jis maište nedalyvavo, bet žinojo apie jo rengimą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: