[ŽT] To dar nebuvo. Sociologai skelbia neįtikėtiną Putino reitingą  ()

Putino sociologai pripažino, kad nuo karo pradžios jo reitingas nukrito iki minimumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ maišto, sukrėtusio rusus tankais, žygiuojančiais į Maskvą, atsirado plyšių idiliškame Kremliaus viešosios sociologijos paveiksle.

Rusijos pasitikėjimo prezidentu Vladimiru Putinu lygis nukrito iki žemiausio lygio nuo pirmosios invazijos į Ukrainą savaitės, o nepasitikinčiųjų skaičius pasiekė beveik penktadalį gyventojų, tai užfiksavo gyventojų apklausa, vykdyta liepos 3–9 d. Apklausos rezultatai buvo paskelbti VCIOM tinklalapyje.

Nors, anot sociologų, prezidentu vis dar pasitiki 77,2% piliečių, tai yra žemiausias reitingas nuo 2022 metų vasario 27 dienos. Palyginti su gegužės vidurio šuoliu, Putino reitingas sumažėjo 3,7 procentais – daugiau nei praėjusį rudenį paskelbus apie masinę mobilizaciją (tuomet nukrito nuo 81,5 iki 78 proc.).

 

VCIOM duomenys rodo, kad prezidentu nepasitiki 19% – tai taip pat yra maksimumas nuo praėjusių metų vasario 27 d. Valstybės sociologai Praėjusių metų balandį buvo užfiksuotas 15 proc. nepasitikėjimas. Putino „pritarimo“ rodiklis nukrito iki 73,6 proc. O nepritariančiųjų dalis išaugo iki 16,1%. Abu rodikliai taip pat tapo antirekordais prezidento reitinguose nuo 2022 m. vasario pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(11)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: