[ŽT] „Wagner“, tik be Prigožino. Skelbiama kam to reikia Putinui  ()

Pasak amerikiečių analitikų, nepaisant Putino tvirtinimų, kad Rusijoje nėra privačių karinių kompanijų, tokių darinių jam vis dar reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas privačią karinę kompaniją „Wagner“ nori išlaikyti kaip karinę jėgą, tačiau atskirtą nuo jos įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino, teigia JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Jie primena, kad Putinas paskelbė apie savo ketinimą išlaikyti nepadalintą „Wagner“ grupę. Tačiau Prigožino ten jau nebus. Tiesiogiai paklaustas apie „Wagner“, kaip karinės formacijos, ateitį, Putinas ir toliau tvirtina, kad Rusijoje nėra privačių karinių kompanijų, bet tai kelia abejonių.

„Tai dar labiau patvirtina ankstesnį ISW vertinimą, kad Kremlius siekia išlaikyti „Wagner“ kaip darnią kovinę jėgą, atskirdamas ją nuo Prigožino“, – sakoma ataskaitoje.

 

Putinas patvirtino, kad birželio 29 d. susitiko su Prigožinu ir 35 „Wagner“ vadais. Jis pasiūlė „Wagner“ kovotojams galimybę tarnauti vadovaujant karininkui šaukiniu „Seda“, kuris pastaruosius 16 mėnesių vadovavo „Wagner“ grupei. Žinoma, kad šį šaukinį anksčiau naudojo Andrejus Troševas.

(2)
(7)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: