Rusija gavo galingą įspėjimą. „Pasekmės bus katastrofiškos“  ()

„Kas nutiktų Rusijai, jei kartu su aviacija Ukraina gautų visą ginklų arsenalą?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos retorika apie branduolines grėsmes visam pasauliui blėsta. Ko gero, šalis agresorė sulaukė aiškių JAV, Kinijos ir kitų šalių įspėjimų dėl branduolinio ginklo panaudojimo pasekmių.

Tai „24 kanalui“ pranešė Viešosios analitikos centro „Bašnia“ vadovas Valerijus Kločokas. Rusija bandys tai pateikti kaip „adekvatumo“ poziciją, sakydama „su mumis dialogas įmanomas“, tačiau tikroji priežastis yra kita.

„Atkreipkime dėmesį į JAV vadovo žodžius, esą Rusija gavo įspėjimą ne tik iš Amerikos, bet ir iš kitų šalių, tarp jų ir iš Kinijos, kad branduolinį ginklą negalima ir netikslinga panaudoti. Ši tezė buvo labai atsargi, bet jos vertė yra labai didelė. Per didelė, kad būtų neišgirsta“, – pažymėjo analitikas.

Jis įsitikinęs, kad rusai suprato, kad pasaulis juos perspėjo: pasekmės, jei Rusija panaudotų branduolinį ginklą, pačiai Rusijai būtų tiesiog katastrofiškos.

Kaip tai susiję su ginklų tiekimu Ukrainai

Reikėtų suprasti tai, kodėl ginklų perdavimas Ukrainai nevyksta taip greitai, kaip norėtume. Šiandien Vakarai demonstruoja, kad net turėdama esamus ginklus Ukraina gali efektyviai kovoti su Rusija.

 

„Dabar duotų ginklų jau užtenka agresoriui sustabdyti. O dabar hipotetiškai įsivaizduokime, kas nutiktų Rusijai, jei kartu su aviacija Ukraina gautų visą ginklų arsenalą. Visi supranta, kad karas baigtųsi lygiai po trijų dienų, bet prie Maskvos. Galbūt to partneriai ir bijo“, – sakė Kločokas.

Tai Vakarų jėgos pozicijos demonstravimas: Rusijos kariuomenė tokia silpna, kad nepajėgia atlaikyti net šios karinės galios (be paramos iš oro).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(8)
(110)

Komentarai ()