„Drama buvo labai labai didelė.“ Ką padarė Zelenskis  ()

Lietuvos prezidentas kalbėjo apie vieną NATO viršūnių susitikimo epizodų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-16 „Drama buvo labai labai didelė.“ Ką padarė Zelenskis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniuje vykusiame NATO viršūnių susitikime Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis supykdė kai kuriuos narius savo piktais tviteriais prieš Aljansą. Apie tai interviu LRT kalbėjo Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Drama buvo labai didelė ir aš vienu metu tikrai turėjau pagrindo nuogąstauti, kad tekstas gali staiga tapti daug blogesnis arba bus neįtraukti tie dalykai, kurie yra nepaprastai svarbūs ir mums, ir Ukrainai“, - pasakojo Nausėda.

Jis pažymėjo, kad puikiai supranta Zelenskio, kuris vadovauja valstybei per plataus masto Rusijos Federacijos agresiją, emocijas. Kita vertus, Lietuvos prezidentas mano, kad griežti Ukrainos lyderio pareiškimai galėjo būti bandymas pastūmėti partnerius prie drastiškesnių priemonių.

„Tai taip pat yra ir derybinis svertas, nes tuo metu sprendimai dar nebuvo priimti. Bet tuo metu tiesiog puikiai suvokiau, kad mes jau pasiekėme maksimumą ir bet koks mėginimas eiti toliau sužlugdys patį Vilniaus viršūnių susitikimą. Aš labai atsakingai tai sakau. Taip galėjo atsitikti“, - pasakojo Nausėda.

 

Lietuvos prezidentas atsisakė įvardyti šalis, kurių lyderius įžeidė šiurkštūs Zelenskio įrašai „Twitter“ tinkle.

„Apskritai nuotaika buvo tokia, kad na, žiūrėkite, mes stengiamės padaryti viską, ką galime, tikrai dedame daug pastangų ir mes tikrai nenusipelnome galbūt tokio įvertinimo kaip absurdas ar dar kažkaip panašiai. Tai buvo labai trumpalaikis momentas ir ne tiek svarbu, kaip ten kas buvo, bet svarbiausia, kaip viskas baigėsi“, - pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(9)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: