„Primygtinai reikalauja karo prieš Rusiją“. Bulgarija drebina Europą  ()

Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas pareiškė, kad Ukraina „primygtinai reikalauja karo“ prieš Rusiją, o Europa neva už viską moka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Laisvoji Europa“.

„Ukraina primygtinai reikalauja tęsti šį karą, bet visa Europa apmoka sąskaitas“, pareiškė Bulgarijos prezidentas.

Tai nauja valstybės vadovo tezė apie karą. Iki šiol Radevas ragino Bulgariją laikytis „neutralumo“ pozicijos.

Nuo pat Rusijos invazijos pradžios Radevas propagavo pozicijas, artimas Kremliui. Jis dažnai vartoja žodį „konfliktas“, o ne „karas“, pareiškia, kad nepritaria ginklų aprūpinimui Kyjivo gynybai. Jis taip pat nepritaria ekonominėms sankcijoms Rusijai.

Radevas ragina pradėti Kyjivo ir Maskvos derybas ir taikiai išspręsti karą. Paskutinį kartą tai įvyko per Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitą Sofijoje liepos pradžioje. Tuo metu Zelenskis gynė Kyjivo poziciją, kad karas neturi taikaus sprendimo. Vienas pagrindinių Ukrainos reikalavimų siekiant taikos yra visiškas Rusijos armijos išvedimas iš visų okupuotų Ukrainos teritorijų, ko Rusija atsisako daryti.

„Mūsų valdovai įnirtingai bando mus įtikinti, kad siųsdami karinę pagalbą, jie, priešingai, didina mūsų saugumą. Šis konfliktas gilėja, aukų daugėja“, – sakė Radevas.

Bulgarija, kuri yra NATO ir Europos Sąjungos narė, jau du kartus siuntė karinę pagalbą Ukrainai.

Bulgarijos ministras pirmininkas Nikolajus Denkovas komentavo naujausius Radevo pareiškimus, sakydamas, kad „Rusijos Federacija yra didžiausia ir tiesioginė grėsmė Šiaurės Atlanto sutarties valstybių narių saugumui, taip pat taikai ir stabilumui euroatlantiniame regione. “.

 

„Mano klausimas, kada mūsų prezidentas turėjo savo nuomonę – kada jis pasirašė šias citatas, ar kada šiandien kartoja kažkokius Rusijos pareiškimus, kurie neturi nieko bendra su tuo, ką ES ir NATO narės pateikia kaip poziciją“, pareiškė premjeras.

„Bulgarijos nacionalinis interesas yra baigti karą, kad Rusija išvestų savo karius iš Ukrainos, kad Ukraina taptų NATO nare, o mes didintume savo gynybinius pajėgumus visiškai laikydamiesi regioninių planų, kuriuos NATO priėmė Vilniuje“.

 

Ukrainos ambasada Sofijoje taip pat atmetė Radevo žodžius. Diplomatai pabrėžė, kad Ukraina siekia taikos ir deda visas pastangas jai pasiekti.

„Kaltinti Ukrainą, kurią klastingai užpuolė šiaurinė kaimynė, dėl vykstančio karo yra viena dažniausių tezių, remiančių Rusijos propagandą ir hibridinį karą Europoje“, – sakoma pareiškime.

Ambasada pabrėžė, kad Ukrainos aprūpinimas gynybine įranga nepadidina aukų skaičiaus ir sunaikinimo, o priešingai, leidžia išgelbėti daugiau paprastų piliečių gyvybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(26)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()