[ŽT] „Per artimiausius 3-4 metus Putinas gali smogti Europai.“ Skelbiama grėsminga prognozė  (2)

Jungtinės Karalystės gynybos ministras Benas Wallace'as mano, kad Rusija išliks rimta grėsme ir ateityje Jis labiausiai nerimauja dėl tiesioginio Vakarų susidūrimo su Rusija pavojaus, atsitikinio ar ne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „The Times“ Wallace'as pažymėjo, kad yra rimtai susirūpinęs dėl didėjančios Kinijos grėsmės ir jos ketinimų Taivano atžvilgiu. Taip pat dėl ​​pasaulinės tokių teroristinių organizacijų, kaip „Al-Qaeda“ ir ISIS, veiklos grėsmės.

Tačiau labiausiai jam nerimą kelia karinio konflikto su Rusija grėsmė, nesvarbu, ar dėl atsitiktinio aplinkybių sutapimo, ar tyčinio tiesioginio susidūrimo. Jo nuomone, Rusija išlieka rimta jėga net ir po nuostolių Ukrainoje.

„Jei Putinas pralaimės Ukrainoje, tai jį labai paveiks... Jis vis dar turi oro pajėgas ir laivyną – ir mes matome, kad šis karinis jūrų laivynas daro gana agresyvius manevrus... Per artimiausius trejus ar ketverius metus jis vis dar gali  smogti“, – sakė Benas Wallace'as, taip pat primindamas, kad Rusijos Federacija vis dar turi branduolinių ginklų.

Benas Wallace'as pridūrė, kad Putinas „dar nebaigtas“ ir ieškos atsakingų už jo bėdas, o Rusijoje jau buvo spėliojama, kad britai gali būti susiję su Prigožino maištu. Wallace'as pažymėjo, kad Rusija potencialiai gali atakuoti sąjungininkų, teikiančių duomenis ir energijos išteklius, povandenines komunikacijas.

 

„40% Europos energijos išteklių dabar atkeliauja iš Norvegijos dujų telkinių. Įsivaizduokite, kokia pažeidžiama ši vieta“, – sakė ministras.

(6)
(20)
(-14)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: