[ŽT] Rusija kaltina „teroristinį Kyjivo režimą“ dėl išpuolio prieš Krymo tiltą  (1)

Krymo tiltas yra nelegalus statinys. Ukraina jam leidimo nedavė, o kadangi Krymas yra Ukrainos dalis (ir Rusija niekada neturėjo teisės jame rengti kažkokių referendumų), Krymo tiltas yra visiškai nelegalus statinys šiuo metu naudojamas karinėms reikmėms. Nepaisant to, Rusija naujausią Krymo tilto ataką vadina „teroristiniu išpuoliu“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 [ŽT] Rusija kaltina „teroristinį Kyjivo režimą“ dėl išpuolio prieš Krymo tiltą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC praneša, kad Krymo parlamento vadovas, Rusijos statytinis Vladimiras Konstantinovas, pasak Rusijos žiniasklaidos, sakė, kad Ukraina įvykdė „naują nusikaltimą“, nusitaikydama į jo taip vadinamą „civilinį“ objektą. Jis dėl ankstų liepos 17-osios rytą įvykusio sprogimo kaltina „teroristinį Kyjivo režimą“.

Krymo tiltas, žinoma, nebuvo tik civilinis objektas - tai yra vienas iš svarbiausių Rusijos tiekimo kelių Zaporižios ir Chersono okupantams.

 

Pranešama, kad atakos metu žuvo du žmonės - sutuoktinių pora iš Belgorodo srities sprogimo metu važiavo nelegaliu Krymo tiltu. Jų dukra irgi buvo sužeista, bet išgyveno ir pavojus jos gyvybei negresia. Labai tikėtina, kad šios šeimos tragediją Rusija panaudos propagandai, užsimerkdama prieš faktą, kad Ukrainoje taip paveikė tūkstančius šeimų.

BBC taip pat praneša, kad šaltinių teigimu Krymo tilto ataka buvo „specialioji Ukrainos karinių jūrų pajėgų ir Ukrainos saugumo tarnybos operacija“. Teigiama, kad tam panaudoti vandens dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: