Neįtikėtina. Arestovyčius siūlo Ukrainai atsisakyti dalies teritorijų  (32)

Pasak buvusio prezidentūros patarėjo, šis scenarijus bus panašus į Vokietijos padalijimą. Tuo pat metu Ukraina esą neatsisakys savo teritorijų ir pradės derybas dėl diplomatinio grąžinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius išsakė savo nuomonę, kaip Ukraina gali greitai tapti visateise NATO nare. Tam teks atsisakyti teritorijų. Tai jis pasakė per pokalbį su Rusijos žurnaliste Julija Latynina liepos 16 d.

Anot jo, laikinai palikti 20 % teritorijos Rusijos Federacijos kontrolėje, neva nėra tokia bloga mintis, jei po to Ukraina, kaip siūloma, iškart taps Aljanso nare.

„Mums priklauso 80 % teritorijos. Pasirodo, kaip mums žada, baigsime karą ir su didžiąja šalies dalimi įstosime į NATO. Daugelis gali sakyti, kad tai superistorinis šansas“, – siūlo buvęs patarėjas.

Toks variantas, pažymėjo Oleksijus Arestovyčius, bus labai panašus į padalytos Vokietijos istoriją, tai yra, VFR-VDR variantą.

NATO garantijos okupuotoms teritorijoms negalios, tačiau Ukraina šiuo atveju visiškai neatsisakys savo žemių. Esą jos bus grąžintos kitu būdu, be karinio įsikišimo.

 

„Iš principo tai labai geras sandoris“, – tęsė Arestovyčius.

Jis taip pat mano, kad jei ateityje Ukraina ir toliau kovos už visas teritorijas, tai Ukrainai neva kainuos 200 000 žmonių gyvybių, o ekonomika bus sunaikinta.

Prezidentūra į buvusio patarėjo pareiškimą niekaip nereagavo, tačiau valdžia turi aiškią oficialią poziciją dėl okupuotų teritorijų. Visiškai nesugrąžinus 1991 m. sienų, negali būti nė kalbos apie karo pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(65)
(-43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (32)