Neįtikėtina. Arestovyčius siūlo Ukrainai atsisakyti dalies teritorijų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-07-17 11:41
Atėjo į protą ir Arestovičius. Vakarietiška technika pasirodo nėra nenugalima, rusas sustygabo gynyba, toliau reik žiūrėti kas blogiau. Rizikuoti ir galbūt nusilpninti Ukrainą dar labiau ar kolkas pamiršti krymą ir laukt rusijos griūties. Nors su krymu dar nelabai aišku kur jie labiau nori pas rusą ar į Ukrainą.
Benediktas 2023-07-17 11:48
Koks skirtumas, kur kas nori: yra tarptautinė teisė, yra Ukrainos konstitucija. Jei nori gyventi Rusijoje, lai važiuoja į Rusiją. Jei nori gyventi Kryme, lai gyvena, kaip Ukrainos valstybėje.
donatasv 2023-07-17 17:19
Matyt jiems priimtiniau, kad rusas atvažiuotų pas juos... Mums tai okupuotos teritorijos, jiems kur didžioji dauguma rusų tai kaip grįžiti namo. Ta tarptautinė teisė parodė visiems, kad bidulis su atomine bomba aukščiau. Iš aukščiausių vadovų niekas nenori sukelti 3 pasaulinio dėl lopo žemės... ir kaip visada sakiau krymas Ukraina jau palaidotas, jei norės atsiimt mokės nežmonišką kainą. Derėtis pasiimi krymą, o mes į nato. Tada bent gyventų ramiai.
Benediktas 2023-07-17 17:28
Tai gul gyvena Kryme (namuose), bet kam reikia/reikėjo Rusijos?
donatasv 2023-07-17 17:40
Eik pasidomėsi kiek kryme rusų tada gal suprasi. Kas kam tėvynė ten...
Benediktas 2023-07-17 17:53
Pakartoju vėl atsakymą. Tai gul gyvena Kryme (namuose), bet kam reikia/reikėjo Rusijos? Viskas lieka, kaip buvo: namas, žolė, kelias, netgi kalbos keisti nereikia. Visą laiką taip ir gyveno prieš tai svarbiausia. Tai kaip tik dabar - „Ruskij Mir“ atejo, kazkas tikrai keitėsi. Maža, kas ko užsimano. Aš gal norėčiau, kad Suvalkai taptų Lietuvos teritorija, bet tada tektų kariauti, žūtų žmonės ir t.t., sankcijos. Tai lygiai dabar tai gaus/gauna Kryme.
donatasv 2023-07-17 18:06
Šitą klausimą ne man teik, o putinui. Faktas nenuginčijamas atėjo, okupavo ir reik žiūrėti kaip toliau gyventi. Derėtis dėl Ukrainos nato reik kol Ukraina stipri. Daug rinkimų artėja ir situacija gali keistis su pagalba, tą Arestovičius matyt pagaliau suprato. Nelikus svertų gynyboje ir atakuojant, gali būt dar blogiau.
Benediktas 2023-07-17 18:13
Taip atejo Rusijos kariuomene, okupavo. Bet as sureagavau i tavo parašymą, kur teigei: reikia paklausti, o ko nori zmones ir pagal tai priskirt Krymą prie Rusijos arba prie Ukrainos. Nors sakau, jie gyvenio prie Ukrainos ir toliau galejo taip gyventi. Tai sakau, prima turi grįžti tai, kas buvo iki okupacijos, nes reikia tarptautines teises veikima uztikrinti, kad nebutu chaoso, paskui, pagal Ukrainos konstitucija, po keliu metu, kai nurims aistros, taikiai galima nuspręsti, ar reikia tokio referendumo ar nereikia.
donatasv 2023-07-17 18:21
Tai būtų teisingiausia, bet čia jei tarkim išrinks kokį trumpa JAV tada nebus nei nato, nei krymo, nei jokio palaikymo Ukrainai. Kontrpuolimas nevyksta kaip norėtūsi rusas geba apsiginti, jei dar kris ginklų tiekimas tada gali iškilt visai Ukrainai ir išlikimo klausimas, kas bus dar blogiau.
Benediktas 2023-07-17 18:25
Tai reikia ir elgtis taip, kaip teisingiausia. Gal jau Putino nebus valdžioje, kai Trumpas ateis. Arba Trumpas neateis.
kukulis4 2023-07-17 18:27
Baik svaigt apie atomines. Net ir budulis supranta, kad mostelejes atomine, sulauks greito galo, ir ta jam puikiai iskomunikavo ne tik vakarai bet ir Kinija. Todel atomines nebus. O vakarai, mano manymu yra nuoseklus ir pragmatiski. Ruskis ilindo ten, kur reikejo nelyst, ir dabar realiai islyst negali, bet dar truputi ir nenori. Ginklu tiekimo tempas Ukrainai yra toks, kad nepriverst ruskio per anksti pagalvot, kad jis tikrai labai nenori cia but, ir kad susirinkes smutkes neiseitu per anksti. Todel nebuvo Ukrainos kvietimo i NATO, ir todel dar kuri laika nebus naikintuvu. Ukrainieciams cia yra tragiska situacija, kuria jie ar su, ar be vakaru paramos, turetu sprest. Atsitraukt jiems nera kur ir nera kaip. O vakarms cia tiesiog ruskio pasiulymas, kuris buvo per daug geras, kad atsisakyt. Arestovicius, manau, kaip ir didzioji dauguma ukrainieciu, tikrai supranta, kad jie yra situacijos ikaitai, ir toks poziuris, bei pyktis is ukrainieciu puses yra absoliuciai suprantami. Vakarai tikrai galetu sita kara uzgesintlabai greitai, taciau tai bet kokiu atveju kainuotu ir vakaru saliu kariu gyvybes, taipogi, paskatintu putka greitai traukt rankini ir gryzt prie rezervu atstatymo bei ruosimosi sekanciai, galbut sekmingesnei, agresijos bangai.
donatasv 2023-07-17 18:37
Gali svaigt gali nesvaigt jei ta bezdžionė sėdinti kryme neturėtų branduolinių ginklų, jau seniai būtume turėja 3 pasaulinį. Dabar prieš darydami kažką vieni ir kiti gerai pagalvoja. Savo atgrasymo darbą šitas ginklas atlieka. Geruoju būdu mums, bet kaip šiuo atveju su Ukrainai turi ir tamsiąją pusę. Ukrainai vis dar yra kur trauktis, prarastas krymas, tai neprarasta šalis. Garantijų dėl tiekimo nėra po JAV rinkimų. Visi eis iki galo su Ukraina? Kol bus naudinga tol ir eis. Arestovičius pamatė, kad visa ta pagalba šakėm ant vandens parašyta, nato jiems nematyt kol karas. Ramybės nebus, o rusas gali dar ilgai taip žaist. Nes krymas pertoli, kad su tiek ginkluotės kiek duoda jį atsiimtų.
Benediktas 2023-07-17 18:43
Jei Ukraina traukiasi, automatiškai kyla Putino ir Kinijos reitingai, tai pat atsiranda mobilizacijos rezervai, kas pirmaisuia galetu eiti ant mesos. Ką iš to laimime? Didelį Minusą. Tarptautinė teisė neveikia, motyvacija rusams sekančiam karui, motyvacija Kinijai pulti Taivaną.
donatasv 2023-07-17 18:53
Jei Ukraina nato nieko jis nelaimi. Pasitikėjimą prarado iš didelės daugumos valstybių, visi matys nori gyvent eik su vakarais arba lauk putino rusijos. Nelabai kas norės turėti tokį sąjungininką kaip putinas. Juoda dėmė jau uždėta.
Benediktas 2023-07-17 18:59
Galbūt, bet tai jau čia patys Ukrainiečiai turi nuspręsti ir dar kaip eisis toliau karas. Taip dabar stringa (jei kalbam apie metrus, kiek per dieną paėjo į preikį), bet dabar 1 ukrainiečiu patranka sunaikina 4 Rusijos patrankas. Ir vakarai tų patrankų turi. Gynybą laikyti tik su kalašais, gali būti sunkoka. Bus matyt.
donatasv 2023-07-17 19:11
Vakarai patrankų turi, galėtų kariaut su ruskiu ir kinu kartu sudėjus, bet paskutinis nato susitikimas labai puikiai parodė kryptį. Nebus nato Ukrainoje kol kariauja su rusu. Ginklų duosim, kad nepaskestumėt... jei tiksliau galima pasakyt arba eikit derėtis arba trinkitės kol vienas iš jūsų nudvės. Nes mes nesiruošiam dvėst kartu...
Benediktas 2023-07-17 20:57
Dar vienas dalykas. Kai kas gali pagalvoti, kad reikia naujos pasaulio tvarkos ir va Kryme yra daug rusų ir tikriausiai jie iš tikrųjų norėtų prisijungti prie Rusijos, o tokie intelektualiniai rėmai, kaip tarptautinė teisė, susitarimai, kažkada seniai padaryti siekiant suvaldyti chaosą ar valstybių konstitucijos - tai kažkokios archajiškos formos, kurios trukdo žmonėsm priklausyti tam, kam jie nori priklausyti - tai leiskime jiems tai pasiekti. Iš šono atrodo gražu ir humaniška. Bet Putinas nusprendė okupuoti Krymą, o vėliau pulti Ukrainą ir žudyti ukrainiečius ne tokių ketinimų vedamas. Mes matome, jau labai ilgą laiką, kokia yra žmogaus vertė Rusijoje.
Myslius 2023-07-17 21:21
1) Tegul atiduoda dali zemiu, neatsikovos visviena 2) Visus i EU migravusius per prievarta issiust namo, isskyrus atveji jei susituoke. Reikia stiprios demografiskai Ukrainos o ne -10 milijonu dingusiu. 3) Pradet pirkt rusiskas dujas, nafta ir baltarusiska elektra, issiderant geras kainas del santykiu atnaujinimo. 4) Nutraukt sankcijas ir atidaryt pilnai prekyba, gana smaugt lietuviskus biznius. 5) pradet NATO ir EU integracija Ar jus dar pakariaut norit?
Benediktas 2023-07-17 21:24
Nepasikeitus valdžiai Rusijoje? Be reparacijų, be nieko?
Myslius 2023-07-17 21:28
Benediktas, ten niekada nepasikeis. Zmones Rusijoje niekada nemaistaus nes a) Nuo sovietu laiku bijo skilimo kai USSR zlugo b) Turi atomines bombas ir tai pavojinga Tu siulai sedet ir laukt kol susiprotes? Reparacijos... Priversk Gana svajot.