Neįtikėtina. Arestovyčius siūlo Ukrainai atsisakyti dalies teritorijų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-07-17 21:35
Žmones Putino nenuvers, bet kariuomenėje gali atsirasti viršuje generolų, kurie susitars. Tada, kaip mieli mielučiai, atiduos ir Krymą ir Dombasą ir reparacijas sumokės, kad tik būtų nuimtos sankcijos ir perkama nafta. Ir dar Putiną į Hagą atiduos.
Myslius 2023-07-17 21:40
Reparacijas galima ismoket is uzsaldytu Rusijos saskaitu, apie 300 milijardu yra. Gal sukilimas, gal armijoj kas atsiras. Fantaziorai.
Benediktas 2023-07-17 21:42
Nu pažiūrėsim.
HardAxe 2023-07-18 00:12
bet tai jeigu kažkokiu būdu baigsis karas, kiek % duodat kad ukraina pasidarys atominę bombą per ateinančius 20 metų? mano nuomuone jie bet kuriuo atveju kals tokią ginklų gamybą, kad mažai nepasirodys. Ir tai pagrinde bus vidutinio-tolimo nuotolio raketos ir dronai - tai kuo nesidalina pažengusios šalys.
immortallt 2023-07-18 07:58
1) Tegul atiduoda dali zemiu, neatsikovos visviena - reiškia laimėjo, tad galima bus kartoti. 2) Visus i EU migravusius per prievarta issiust namo, isskyrus atveji jei susituoke. Reikia stiprios demografiskai Ukrainos o ne -10 milijonu dingusiu. - grįžti į griuvėsius? Išvažiavę siųs pinigus artimiesiems, ir greičiau atstatys. Nebent manai, kad Lietuvoje 1994 m. jei būtų visi likę, būtume greičiau augę. Nebūtume. 3) Pradet pirkt rusiskas dujas, nafta ir baltarusiska elektra, issiderant geras kainas del santykiu atnaujinimo. - taip, reikia, kad pasimokytų iš savo klaidų maskoliai, išsigydytų nuo korupcijos ir iš naujo apsiginkluotų, gi pavyko ir prastai organizuotai teritorijų paimti. Dabar pasimokius iš klaidų paims daugiau. 4) Nutraukt sankcijas ir atidaryt pilnai prekyba, gana smaugt lietuviskus biznius. - Taip, geriau biznis, kad ir kalbėti rusiškai gali tekti pradėti. Net ne esmė, kad lietuviški verslai stringa ne ten, kur susiję su maskoliais. 5) pradet NATO ir EU integracija - žoliapjovės ir lėktuvo integraciją nori padaryti? Nesusiję dalykai. Mysliau, gal nebespank, kažkokius kliedesius šįkart varai. Bet koks laimėjimas maskoliams bus paskatinimas tiek maskolių, tiek Kinijos pradėti karinius konfliktus, nes realiai pasekmių nebus. Ar tau karų trūksta? maskoliai turi nieko negauti, ir daug prarasti. 300 mlrd. neužteks atstatyti Ukrainos jau. Ir neturi būti jokio maskolių gaivinimo plano. Turi būti "failed state", kad kinams net minties nebūtų pradėti karinio konflikto.
Myslius 2023-07-18 08:57
Kokie mes pikti. "Turi pralaimet, sudet sankcijas" kad "daugiau nenoretu". Siulai pritaikyt Rusijai Vokietijos situacija po WW1. Na sekmes. Visu pirma pergales nebus.
Benediktas 2023-07-18 09:01
O pagal tave - nereikia tam dėti pastangų, kad Rusija pralaimėtų?
immortallt 2023-07-18 09:32
maskoliams buvo pritaikyta iškarpyta versija Vokietija po WW2, žiūrėk prie ko privedė. Ir ne, po WW2 Vokietija negavo teritorijų, ir niekas nepuolė pajamas atstatyti ir t.t. Pradėti reikėtų nuo to, kad vokiečių kariuomenė buvo apkarpyta, tada užtikrinti demokratiniai rinkimai. maskoliai tiesiog turi tapti failed state. Jei nori to išvengti, turi pirma versti savo valdžią, demilitarizuotis ir demokratizuotis. Bet nematau išeities kaip tai jiems pasiekti pirma netampant failed state.
Dannas3 2023-07-18 12:14
Vakarai silpnina rusija Ukrainos rankomis. Greita Ukrainos pergale butu nenaudinga. Tikslas, kad ruskiai nukraujuotu taip, kad ilgai neatsigautu. Tas ypac naudinga ir Baltijos salims. Nereikia svaigt del Nato, kad ir pakviestu, tai butu tik zodziai, nes realybe tai greitai netaptu. Logiskiausia, kad pirma pakvies i Es. Netrumpo proceso metu, bus sutvarkytas valstybes aparatas, apnaikinta korupcija. Istos i Es ir i Nato panasiu metu, taip pat kaip buvo su Lietuva. Vakarai tures dylint su dar didesne beda. Rusijai pralaimejus, ji taptu Kinijos vasale, kas realiai ir vyksta. Tada Kinija dar sustipretu. Kad to isvengti, bus svelninama pozicija rusijos atzvilgiu. Vakarai nenori nei subyrejusios rusijos, nei, kad ji butu syvalgyta kinijos. Real politic kaip sakant. Bus daug dalyku, kur mums nepatiks, bet ne mums sprest.
donatasv 2023-07-21 20:19
1. Nieko jie nelaimėjo. Sėdi tanke kuris važiuoja į minų lauką. Diktatorius nusodintas, armija sunaikinta, tikslas neleist Ukrainos į nato nepasiektas, nato teritorijos išplėstos, neapykanta rusui iš visų pusių, visas verslas pabėgo. Taikos atveju, kad ir nuimsi sankcijas dar ilgai jogs verslas nenorės kelti kojos į ruskyną. Tai mato kinas ir tyli. Tai mažas žemės plotas, mažas kompramisas gyvybių sąskaita. Jei Ukraina neišsikovos vietos nato va tada bus putkino pergalė, atiduos pats tą krymą ir toliau terorizuos vos tik savu keliu norėsi eit. Taip kad nekliedėk nesąmonių su pergale. Krymo atidavimas tai tik kaip šuniui kaulas būtų. Kurį tikėtina neilgai valdytų.
Benediktas 2023-07-21 21:37
Jo jo nepasakok pasakų. Vos ne viso šito konflikto pradžios šaknį - "nes NATO butu bazes Kryme peremusi, mes neturejome kito pasirinkimo, mušk pirmas, Donbasas rekalingas sausumos keliui, kad Rusams užtikrinti vandens padavima, mes neturejom kito pasirinkimo, nravitsa ne nravitsa" tu vadini kaulu. Čia pats svarbiausias dalykas jiems. Sakys praradom Dombasa, bet mes taip ir skaiciavom. Tada visi vel palaiko Putina Rusijos viduje, nes viskas buvo neveltui. NATO neaisku kiek laiko gyvuos. Kai Amerikoje neiskus politikieriai tampa Prezidentais. Iranas parode, kad ir po sankcijomis galima gamintis ginklus ir gyvuoti. Visi gamins tankus Rusijoje ir toliau papirkines politikierius Europoje. Rusija turi viską, kad nepriklausytu nuo vakaru, isskyrus naujausias mikroschemas, bet ir tas ivairiais keliais gauna. Rusija jei sugrius, tai tik del nemoksisko vadovavimo, is ko seka centrines valdzios autoriteto praradimas. O tu siulai susitiprinti ta autoriteta, ir duoti jiems antrą šansą. Tik kai visko truksta ir chu***vai fronte - galoi ivykti skilimas virsuje ir Putina nuversti. O tada visai kitas dalykas - Putinas del visko buvo kaltas ir kamuolys Ukrainos puseje. Viskas prikalausus nuo vakaru paramos ryzto. Gal istikruju vakarai pasiduos, niekas nezino, bet tai butu konflikto nukelimas keliais metais i prieki ir davimas Rusijai atsikvepti, nes dabar nebespeja su mobilizacija, truksta tanku, patranku, logistikos. Tik tokiame trukume ir jei Rusijos kariuomene istiktu didesnes nesekmes galima tiketis skilimo virsuje ir Putino nuvertimo. Ir tada naujiems labai geros pozicijos uzbaigti kara - del visko kaltas Putinas.
donatasv 2023-07-21 23:13
Tai išžudom pusę Ukrainos, nes vakarai nelabai ką imasi daryti. Vaidina kad remia. Nors vakarus ir eina suprast, kada korupcijos apraiškos net ir karo metu neatsilieka nuo ruso... Taip kad čia kebli situacija, o žūsta daug. Jei sugeba susitart su rusija ir vakarais dėl nato tai būtų pats didžiausias laimėjimas Ukrainai. Viskas ir prasidėjo nes liaudis norėjo į EU ir nato, o putkinas įtraukė į konfliktą, kad to išvengtų.