Ukrainos kariai Pietuose liko be tankų ir šarvuočių. Puolama šliaužte. Skelbiamas tikras košmaras  ()

Ukrainos kontrpuolimas atrodo toks lėtas, nes okupantai turėjo laiko paruošti savo gynybines pozicijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-16 Ukrainos kariai Pietuose liko be tankų ir šarvuočių. Puolama šliaužte. Skelbiamas tikras košmaras  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai net apleistose pozicijose palieka prieštankines ir priešpėstinės minas, todėl Ukrainos pajėgos juda pėsčiomis. Taip tausojama technika, lengviau aptikti paslėptas minas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai teigia, kad teritorijai užminuoti priešas naudoja pačius įvairiausius minų tipus. Minų laukai prasideda 5–16 kilometrų atstumu iki pagrindinių pozicijų. Nėra prasmės minų laukuose naudoti tankus ar pėstininkų kovos mašinas, nes tai neprisideda prie greitesnio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangos. Todėl daliniai žengia į priekį pėsčiomis, o tai žymiai sulėtina kontrpuolimą.

Kad puolimo operacijos būtų greitesnės, Ukrainai reikia specialios įrangos. Vienas iš aukštų pareigūnų anonimiškai 24tv.ua žurnalistams pasakojo, kad Ukraina iki šiol gavo mažiau nei 15% visos išminuotojų ir inžinerinės įrangos, kurios prašė iš partnerių. Ukraina naudoja amerikietiškas M58 MICLIC sistemas, tačiau jų nepakanka, kad kariai galėtų judėti greičiau.

Dėl nepakankamo išminavimo sistemų skaičiaus Ukrainos gynėjai tampa lengvu taikiniu mūšio lauke, nes atviroje erdvėje beveik neįmanoma užmaskuoti technikos. Minų laukų problema yra itin aktuali Zaporižioje, kur priešas teritoriją užminavo labai tankiai. Be to, rusai laukia, kol lauke pasirodys technika, kad galėtų smogti artilerija. Todėl prisiartinti ir daryti pažangą labai sunku. Ukrainos gynėjai šliaužia laukais, ieškodami minų ir bandydami išvalyti kelią, nes išsitiesę tampa lengvu taikiniu.

 

Tai mus labai stabdo, nes sapierio darbas reikalauja laiko ir ramybės. Tokiomis sąlygomis savo darbo atlikti neįmanoma", – sakė 128-osios kalnų šturmo brigados inžinierių bataliono vadas Nikolajus Morozas.

Išvalius teritoriją, bet nepadarius pažangos, rusai vėl ją užminuoja. Tam naudojami ir dronai. Ukrainos laukai labai atviri. Tankių minų laukų dėka, šis reljefas dabar labai palankus gynybai, o ne puolimui. Todėl didelio proveržio Zaporižios srityje laukti neverta.

(19)
(41)
(-22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: