[ŽT] Rusija skelbia svarbų pareiškimą - situacija Juodojoje jūroje keičiasi!  ()

Kremliaus spaudos sekretorius paskelbė apie grėsmingai besikeičiančią situaciją Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, liepos 17 d., Rusija paskelbė pasitraukianti iš grūdų susitarimo, pagal kurį buvo sudarytas saugus koridorius Ukrainos grūdų eksportui. Ukraina maitina nemažą pasaulio dalį, jos grūdai yra ypač svarbūs Afrikos šalims. Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas paskelbė, kad „Juodosios jūros susitarimai šiandien nustojo galioti“.

„Dalis šių su Rusija susijusių Juodosios jūros susitarimų iki šiol neįgyvendinti, todėl jų galiojimas nutrūksta. Kai tik bus įgyvendinta rusiška sutarčių dalis, Rusijos pusė nedelsdama grįš prie šios sutarties įgyvendinimo. De-facto, situacija tokia“, – komentavo jis Rusijos žurnalistams.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova komentare „RIA Novosti“ sakė, kad Rusija šiandien oficialiai pranešė Turkijai, Ukrainai ir JT sekretoriatui apie prieštaravimus, susijusius su grūdų susitarimo pratęsimu.

Sekmadienį, liepos 16 d., iš Odesos uosto išplaukė paskutinis laivas, sekantis seną grūdų susitarimą – birių krovinių laivas „TQ Samsun“ su kukurūzais išplaukė į Nyderlandus. Iš viso nuo liepos pradžios iš Juodosios jūros uostų išplaukė tik aštuoni laivai su 291 tūkst. tonų žemės ūkio produkcijos.

 

Turkija anksčiau teigė, kad jei Rusija pasitrauks iš grūdų susitarimo, jos laivynas pats užtikrins prekinių laivų saugumą Juodojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(6)
(49)

Komentarai ()