Prancūzijos TV skelbia sensaciją. Lenkija ir Baltijos šalys svarsto įsitraukti į Ukrainos karą (Video)  ()

Pasak žurnalisto Jeano Dominique'o Merchet, kai kurios šalys neatmeta naujo Rusijos Federacijos puolimo varianto, po kurio reikės priimti efektyvesnius sprendimus, padedančius Ukrainai, tačiau įrodymų jis nepateikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija esą svarsto scenarijų kartu su sąjungininkais siųsti savo karius į Ukrainą. Liepos 13 d. šia tema per Prancūzijos televizijos kanalą LCI buvo transliuojama politinė pokalbių laida.

Prancūzų žurnalistas Jeanas-Dominique'as Merchet pažymėjo, kad šiuo metu yra spėlionių, jog Lenkija ir Baltijos šalys gali sukurti daugianacionalinį padalinį, kuris ateityje galėtų padėti Ukrainai kovoti su Rusijos agresija.

„Tarkime, tai (koalicija, - red.), kurioje bus Ukrainos pajėgos, Lenkijos pajėgos, Baltijos pajėgos, gal ir kitos, jei Rusija galės prasibrauti per frontą ir ten atnaujinti puolimo veiksmus“, – sako žurnalistas.

Kartu jis neatskleidžia savo šaltinių, kaip pastebėjo pokalbių laidos vedėjas, tačiau toks pareiškimas daugeliui sukelia sumaištį.

Istorijoje atskirai paminėti buvusio NATO vadovo Anderso Rasmusseno žodžiai interviu „The Guardian“, kuris pažymėjo, kad kai kurios Aljanso šalys gali norėti siųsti savo karius į Ukrainą, jei NATO viršūnių susitikime nebus priimtos tikros saugumo garantijos.

„Žinome, kad Lenkija aktyviai dalyvauja teikdama konkrečią pagalbą Ukrainai. Neatmetu galimybės, kad Lenkija dar ryžtingiau veiks šiame kontekste nacionaliniu pagrindu, o Baltijos šalys paseks, galbūt įtraukiant ir kariuomenės dislokavimą“, – pažymėjo jis.

 

Tokios galimybės neatmetė ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, tačiau tik tuo atveju, jei NATO tokį sprendimą priims po karo.

Oficialūs Lenkijos ir Ukrainos šaltiniai nekomentavo Prancūzijos televizijos paskleistų gandų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(58)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()