Diplomatinis skandalas. Amerikiečių karys tyčia pabėgo į Š. Korėją. Skelbiamas jo likimas  ()

Liepos 18 d. eilinis Travisas Kingas savarankiškai kirto demarkacijos liniją tarp Korėjų. Paskutinis toks atvejis buvo 1982 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per kelis dešimtmečius Šiaurės Korėjoje buvo sulaikytas amerikiečių karys, o tai gali sukelti diplomatinių problemų su JAV. Tai praneša CNN.

Antradienį, liepos 18 d., amerikiečių eilinis Travisas Kingas kirto demarkacijos liniją su Šiaurės Korėja. Pareigūnų teigimu, karys tyčia ir be leidimo kirto Šiaurės Korėjos teritoriją civilinės kelionės po Jungtinę saugumo zoną demilitarizuotoje zonoje, skiriančioje pietus ir šiaurę, metu.

„Manome, kad jis šiuo metu yra sulaikytas Šiaurės Korėjoje ir dirba su mūsų (Korėjos liaudies armijos) kolegomis, kad išspręstų šį incidentą“, – sakoma JAV pajėgų Korėjos atstovo pulkininko Isaaco Tayloro pranešime.

Travisas Kingas yra kavalerijos skautas, prisijungęs prie armijos 2021 m. sausį. Rotacijos metu Pietų Korėjoje jis tarnavo 1-ojo kavalerijos pulko 1-osios brigados kovinės grupės 1-osios šarvuotosios divizijos 6-ojoje eskadrilėje. Rotacijos metu jis turėjo problemų su drausme.

Jį planuota paleisti ir išsiųsti atgal į JAV. Oro uoste kariškių palyda negalėjo praeiti pro patikros postą, o tam tikru momentu Travisas Kingas paliko oro uostą. Po to išvyko į ekskursiją. Manoma, kad jis yra pirmasis JAV kariškis, įžengęs į Šiaurės Korėją nuo 1982 m.

 

Įtampa tarp Pchenjano ir Vašingtono auga, kai Šiaurės Korėja intensyvina savo branduolines ir raketų programas per tuos metus, kai 2019 metais nutrūko buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong Uno derybos.

Atsižvelgiant į tai, kad Kingas buvo tik eilinis, greičiausiai jis negalės KLDR perduoti daug vertingos informacijos. Tačiau tai gali tapti vertingu derybų su valstybėmis koziriu. Šiuo metu neaišku, kokį tikslą sau išsikėlė eilinis. Pchenjanas gali bandyti iš Vašingtono išgauti nuolaidas, kad iškeistų JAV pilietį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(9)
(-5)

Komentarai ()