Vos 2 km nuo kaimyninės šalies sienos. „Wagner“ turi naujų planų Baltarusijoje  ()

Analitikai nepatvirtina, kad statybos darbai jau pradėti, tačiau Rusijos samdiniai tokių planų turi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiu metu Baltarusijoje gali būti pastatyta dar viena bazė, kurioje įsikurs „Wagner“ kovotojai. Ji bus netoli sienos su Ukraina. Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje liepos 20 d.

Anot analitikų, Kremlius ir toliau naudoja Baltarusijos teritoriją savo reikmėms, o netrukus joje gali atsirasti nauja privačių samdinių bazė, kurių dalis ne taip seniai atkeliavo. Ji gali būti pastatyta Gomelio srityje, visai netoli sienos su Ukraina.

Liepos 19 d. „Wagner“ darbuotojai jau apžiūrėjo teritoriją prie Djatlyko kaimo, Gomelio srities Narovljano rajone, vos už 2 kilometrų nuo Ukrainos. Po to Ukrainos pasipriešinimo centras paskelbė, kad statybos prasidėjo, tačiau ISW analitikai pažymėjo, kad vizualaus šio fakto patvirtinimo dar nepasirodė.

 

Tuo pat metu Baltarusijos gynybos ministerija liepos 20 d. paskelbė, kad Rusijos „Wagner“ samdiniai jau pradėjo rengti Baltarusijos specialiąsias pajėgas.

„Esamos geopolitinės situacijos sąlygomis reali samdinių turima kovinė patirtis yra galimybė toliau plėtoti Baltarusijos kariuomenės kursą modernizuojant, perkomplektuojant ir sparčiai įgyvendinant šiuolaikinių karinių konfliktų patirtį mokymo programą“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(13)
(-12)

Komentarai ()