Lenkija įsiutusi. Rusijos ambasadorius iškviestas „ant kilimėlio“  (2)

Rusijos prezidentas kartoja, kad „vakarinės dabartinės Lenkijos teritorijos yra Stalino dovana lenkams“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-22 Lenkija įsiutusi. Rusijos ambasadorius iškviestas „ant kilimėlio“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ambasadorius Sergejus Andrejevas buvo iškviestas į Lenkijos užsienio reikalų ministeriją dėl Putino žodžių, kad Varšuva Stalino dėka gavo „reikšmingas žemes“ Vakaruose, rašo „Forbes“.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis paskelbė, kad Stalinas yra „karo nusikaltėlis, atsakingas už šimtų tūkstančių lenkų mirtį“. Taip jis atsakė į Putino vertinimą, kad lenkai turėtų būti dėkingi Stalinui.

Vladimiras Putinas per Rusijos Saugumo Tarybos posėdį pareiškė, kad „vakarinės dabartinės Lenkijos teritorijos yra Stalino dovana lenkams“. „Būtent Sovietų Sąjungos dėka, Stalino pozicijos dėka, Lenkija gavo reikšmingas žemes Vakaruose, Vokietijos žemes. Taip, vakarinės dabartinės Lenkijos teritorijos yra Stalino dovana lenkams. Lenkijos suverenitetą ir žemę atkūrė Sovietų Sąjunga“, – sakė Rusijos prezidentas.

Prieš tai Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Sergejus Naryškinas po susitikimo su neišrinktu Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka pareiškė, kad Lenkijos valdžia neatsisakė idėjos kontroliuoti vakarinę Ukrainos dalį. Apie tai užsiminė ir Putinas, sakydamas, kad Lenkija gali įsikišti į karą Ukrainoje, kad vėliau „okupuotų teritorijas šalies vakaruose“. „Gerai žinoma, kad jie svajoja ir apie baltarusių žemes“, – kalbėjo Putinas, turėdamas omenyje Lenkiją.

 

Anot jo, Rusija nesikiš į galimą Lenkijos kariuomenės dislokavimą Ukrainoje, tačiau įsikiš, jei Lenkija puls Baltarusiją. „Agresija prieš Baltarusiją reikš agresiją prieš Rusijos Federaciją. Į tai atsakysime visomis mūsų turimomis priemonėmis“, – sakė Putinas.

(8)
(23)
(-15)

Komentarai (2)