Grūdų susitarimo žlugimas. Juodojoje jūroje prasideda minų karas. Skelbiamas klastingas Rusijos planas  (1)

Rusija Juodojoje jūroje prie Ukrainos uostų įrengė papildomų jūrinių minų, sakė JAV Saugumo Tarybos atstovas Adamas Hodge'as. Taip bandoma pateisinti bet kokius išpuolius prieš civilius laivus ir dėl šių išpuolių kaltinti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios savaitės pradžioje Rusijos pasitraukimas iš Ukrainos grūdų eksporto sutarties kelia vis didesnį nervingumą ne tik Juodosios jūros baseino šalyse, bet ir Ukrainoje. Pasak JAV Nacionalinio saugumo tarybos spaudos sekretoriaus Adamo Hodge'o, situaciją apsunkina tai, kad Rusija, siekdama apkaltinti Ukrainos pajėgas, papildomai pakeitė vandens kelius. „Geopolitika News“ stebėtojai rašo apie tai, kokie scenarijai gali vykti Juodosios jūros regione.

Rusijos Federacijai pasitraukus iš susitarimo dėl grūdų, Ukrainos žemės ūkio produktų eksportas nebus tęsiamas. Tai sukels pasaulines pasekmes Vakarų įmonėms ir spekuliacijas maistu pasaulio rinkose.

Be to, Juodojoje jūroje vyksta eskalacija. Anot Hodge'o, Vašingtonas turi informacijos, kad Maskva svarsto atakuoti civilius laivus Juodojoje jūroje, o Rusijos kariuomenė gali išplėsti savo taikinius iki Ukrainos grūdų gamyklų.

Be to, Maskva ruošiasi operacijai, kad tokias atakas atrodytų įvykdęs Ukraina. Komentuodamas vaizdo įrašą, kuriame Rusijos armija tariamai sunaikina Ukrainos jūrų miną, Hodge'as pažymėjo, kad Rusijos Federacija pati minavo jūrų kelius.

 

„Mūsų informacija rodo, kad Rusija Ukrainos uostų prieigose įrengė papildomų jūrinių minų. Manome, kad tai yra koordinuotas bandymas pateisinti bet kokias atakas prieš civilius laivus Juodojoje jūroje ir dėl šių atakų kaltinti Ukrainą“, – pabrėžė Baltųjų rūmų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(9)
(-5)

Komentarai (1)