„Ar matote, ką jie išdarinėja?!“ JAV karo lakūnas apstulbęs, ką daro Ukrainos kariuomenė  (1)

Ukrainos kariuomenė stulbina pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV karinių oro pajėgų pilotas Peteris Greenburgas pabrėžė, kad Ukrainai reikalingi F-16, nes net ir neturėdama pranašumo ore Ukrainos ginkluotosios pajėgos demonstruoja aukščiausius skraidymo įgūdžius kovinėse operacijose.

Peterio Greenburgo interviu „Espreso.TV“ galite peržiūrėti „YouTube“.

Amerikiečių karo lakūnas išsakė savo požiūrį į karą Ukrainoje: „Ukraina yra didelė Europos valstybė, kurią iš trijų pusių supa priešo pajėgos, net iš Rytų Moldovos, be to, iš visų pusių – Juodosios jūros, rytų, pietryčių ir Baltarusijos šiaurėje. Turiu omenyje, kad jūsų gynybos problema yra neįtikėtinai sudėtinga. Tai, kad mes galėsime sėdėti ir derėtis dėl to daugiau nei 500 dieną po didelio masto invazijos, tik parodo Ukrainos kariuomenės parodytus pajėgumus.

Į atsargą išėjęs F-16 pilotas taip pat pažymėjo, kaip jis patartų JAV vadovybei, kaip reaguoti į Ukrainos prašymus suteikti karinę pagalbą: „Jei galėčiau patarti prezidentui, paprastam vaikinui ir eiliniam piliečiui, pasakyčiau mūsų generolams, kad siųstų Ukrainai viską, ko jie prašo. Jei Ukraina ko nors prašo, pagrindinis atsakymas turėtų būti „taip“, o paskui analizuoti, ar yra kokių nors priežasčių, kodėl to nedaryti. Nežinau visų priimamų sprendimų, bet 2022 m. vasarį aš maniau, kad jiems reikės F-16, ir būčiau pasiruošęs vykti. Prireikė nemažai laiko tai realizuoti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(2)
(133)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: