Panašus į „Hawk“. Ukraina sukūrė savo vidutinio nuotolio oro gynybos sistemas (Foto)  ()

Kaip pažymėjo Aukščiausioji Rada, naujajai instaliacijai taip pat buvo sukurti sviediniai. Šiuo metu oro gynybos sistema sėkmingai išbandoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina sukūrė savo oro gynybos sistemą. Tai teletono eteryje pareiškė Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotojas Jehoras Černevas.

„Turime naujausias oro gynybos sistemas. Dabar jos yra vidutinio nuotolio. Tai, žinoma, nėra „Patriot“, SAMP/T ar IRIS-T analogas. Bet aš manau, kad tai labiau panašu į „Hawk“ ar tokias vidutinio nuotolio sistemas“, – sakė jis.

Liaudies deputatas nepaskelbė Ukrainos plėtros pavadinimo. Tačiau jis sakė, kad įrenginiai yra „gana sėkmingai“ bandomi.

Černevo teigimu, neįvardintoms Ukrainos gamybos sistemoms skirtos raketos jau sukurtos.

Kaip 2021 m. informavo „Defense Blog“, Kyjive įsikūręs valstybinis projektavimo biuras LUCH pristatė naujos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos, vadinamos SD-300, koncepciją.

Žemė-oras raketų sistema SD-300 skirta perimti įvairias grėsmes, tokias kaip oras-žemė raketos, sraigtasparniai, orlaiviai, nepilotuojami orlaiviai (UAV), valdomos bombos ir taktinės balistinės raketos iki 100 km atstumu.

 

 

Kaip pastebėjo bendrovė, išskirtiniais atvejais juo galima sunaikinti antžeminius judančius taikinius.

„Hawk“ – amerikiečių priešlėktuvinių raketų sistemos, kurių pavadinimas yra „Homing All-the-Way-Killer“ santrumpa. Raketos „Hawk“ gali skristi maždaug 3000 km/val. greičiu ir pataikyti į taikinius iki 40 kilometrų aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()