[ŽT] Įvyko sensacingas mūšis. Haubica sustabdė 17 tankų koloną (Video)  (2)

Ukrainos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota meistriškas FH70 haubicos darbas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar parodė, kaip dirba haubicos FH70, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo iš Vakarų partnerių.

Viceministrė pabrėžė išskirtinį ginklo efektyvumą – jis padėjo sustabdyti 17 rusų tankų koloną, kuri bandė prasiveržti pro fronto liniją.

Maliar priminė, kad FH70 haubicos kovines misijas Ukrainoje pradėjo vykdyti 2022 metų pavasarį. Su šia haubica dirbantys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai pastebėjo dvi teigiamas jos savybes – gerą taiklumą ir galimybę važiuoti savo eiga.

FH70 buvo sukurta aštuntajame dešimtmetyje, tarnybą pradėjo 1978 metais. Prie FH70 kūrimo prisidėjo trys šalys – Jungtinė Karalystė, Italija ir Vokietija. FH70 šaudo standartiniais NATO 155 mm kalibro artilerijos sviediniais ir per minutę paleidžia 2-3 šūvius, bet prireikus iššautų visus 6. Šūvio nuotolis – iki 30 km. FH70 dirba su 8 žmonių įgula ir turi pagalbinę užtaisymo sistemą

FH70 yra klasifikuojama kaip tempiama haubica. Taip šis artilerijos ginklas ir atrodo. Tačiau FH70 turi 1,7 litrų „Volkswagen“ variklį, kuris leidžia haubicai iki 20 km nuvažiuoti savo eiga. To dažniausiai reikia, kai sunkesnė technika negali įvažiuoti į lauką. Pati FH70 sveria apie 10 tonų. Arba numatytos šaudymo pozicijos yra šalia ir tiesiog greičiau ten nuvažiuoti, nei laukti tempiančio transporto. Maliar teigia, kad FH70  išvysto iki 16 km/val. greitį, bet, aišku, įprastai sėlina visai lėtai.

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo FH70 gavo iš Estijos ir Italijos. Estija savo 24 haubicas pristatė 2023 metų sausį, Italija - dar 2022 metais.

(146)
(4)
(142)

Komentarai (2)