Rusija pradėjo masinį Ukrainos uostų puolimą. Skelbiama apie didelį pavojų Juodojoje jūroje  ()

Manoma, kad Rusija gali vykdyti išpuolius prieš civilinius laivus Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija gali rengti naują provokaciją Juodojoje jūroje ir dėl to apkaltinti Ukrainą. JAV reikalų patikėtinė ESBO Catherine Brooker sakė, kad šalis agresorė Ukrainos uostų prieigose padėjo papildomų jūrinių minų, kad pakenktų civiliniams laivams.

„Praėjusią savaitę Jungtinės Valstijos pasidalijo su tarptautine bendruomene informacija, įspėjančia, kad Rusija ketina išplėsti atakas prieš Ukrainos grūdų gamybos objektus. Rusija būtent tai ir padarė. Manome, kad Rusija gali vykdyti išpuolius prieš civilinę laivybą Juodojoje jūroje. Mūsų duomenimis, Rusija Ukrainos uostų prieigose įrengė papildomų jūrinių minų“, - teigė Brooker, pasakytus ESBO Nuolatinės tarybos posėdyje dėl Rusijos raketų atakų prieš Ukrainą.

Pasak jos, Rusija tai daro siekdama pateisinti bet kokias atakas prieš civilinius laivus Juodojoje jūroje ir vėliau dėl šių atakų kaltinti Ukrainą.

„Nors smerkiame Rusiją už Ukrainos uostamiesčių ir eksporto infrastruktūros bombardavimą, privalome ir toliau budriai stebėti, kaip Rusija bando išplėsti konfliktą ir toliau kaltinti kitus dėl savo nesąžiningų veiksmų“, - pridūrė Brooker.

 

Liepos 17 d. pasitraukusi iš grūdų sandėrio, Rusija pradėjo masinį Ukrainos uostų infrastruktūros puolimą. Liepos 19 d. naktį rusai smogė Černomorsko uostui ir sunaikino 60 000 tonų grūdų, kurie turėjo būti gabenami į Kiniją. Liepos 24 d. naktį rusai bepiločiais lėktuvais atakavo Dunojaus uosto objektus Odesos regione.

Be to, Rusija grasino pulti visus civilinius laivus, plaukiančius į Ukrainos uostus Juodojoje jūroje. Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad laikys šiuos laivus karinius krovinius gabenančiais laivais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(1)
(11)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()