[ŽT] Olimpinės žaidynės - be Rusijos! Maskvą ištiko isterija  ()

Atėjo „teismo valanda“ – Rusija ir Baltarusija pašalintos iš olimpinių žaidynių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kilo pasipiktinimo banga dėl Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimo neleisti Rusijai dalyvauti 2024 m. olimpinėse žaidynėse, kurios, kaip žinia, vyks Paryžiuje. Odiozinė Rusijos Federacijos tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko, pagarsėjusi juokingais ekscentriškais pareiškimais, ne be isteriškų natų balse apkaltino Ameriką ir Europos šalis spaudimu TOK, skelbia Dialog.UA.

Matvijenko Rusijos pašalinimą pavadino „pražūtingu sportui“. Ir tai nepaisant to, kad būtent Rusijos sportininkai dažniausiai buvo kaltinami nesportiniu elgesiu ir ypač pasižymėjo draudžiamų cheminių medžiagų naudojimu. Rusijos Federacijos tarybos vadovė prajuokino visuomenę, sakydama, kad jei rusai nevažiuos į Paryžiaus olimpiadą, tuomet, anot jos, „olimpinį judėjimą galima palaidoti“.

Ji taip pat apkaltino Vakarų šalis sporto politizavimu. Ir tai nepaisant to, kad būtent Rusijos valdantis režimas labiausiai politizuoja sportą ir garsius sportininkus paverčia politinėmis marionetėmis, nuolankiai tarnaujančiomis valdžiai.

 

„JAV ir kolektyviniai Vakarai ne tik daro spaudimą visoms valstybėms, reikalaudami įvykdyti jų valią, bet spaudžia visas tarptautines institucijas. Tokia sfera kaip sportas negali būti politizuojama. Tai šiurkštus olimpinių principų pažeidimas“, – sakė Matvijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(389)
(16)
(373)

Komentarai ()