Visiškai netikėta versija. Šiaurės Korėjos kariai Ukrainoje  ()

KLDR, „stiprindama gynybos bendradarbiavimą“ gynybos srityje, gali padėti Rusijai ginklais, bet vargu ar aprūpins savo kariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 26 d. į Šiaurės Korėją su vizitu atvyko Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, viena iš atvykimo priežasčių – derybos dėl karinio bendradarbiavimo. Tuo pačiu metu, anot „Sky News“ analitikų, KLDR, „stiprindama gynybos bendradarbiavimą“ gynybos srityje, gali padėti Rusijai ginklais, bet vargu ar aprūpins savo kariais.

Leidinys primena, kad nuo praėjusių metų rugsėjo pasirodė informacija, kad Šiaurės Korėja padeda Rusijai amunicija. Kovo mėnesį JAV pareiškė, kad Rusija mainais už ginklus net siūlė maisto.

Kaip pažymima leidinyje, Šiaurės Korėja „akivaizdžiai“ naudojasi karu ryšiams su Rusija stiprinti, o viena iš priežasčių gali būti ekonominė motyvacija. Leidinio cituojamų ekspertų teigimu, KLDR nuo pat Boriso Jelcino laikų istoriškai siekė nurašyti savo skolas Rusijai, todėl ginklų perdavimas bus labiau verslo, o ne strateginis sprendimas.

Tuo pat metu analitikai tikimybę, kad Šiaurės Korėja atsiųs savo karius padėti Rusijai, vertina kaip mažą.

Pažymima, kad nors praeityje buvo atvejų, kai Šiaurės Korėja siųsdavo karius – nors ir labai ribotą skaičių – į ankstesnius konfliktus, įskaitant Vietnamo karą ir konfliktus visoje Afrikoje, tačiau, anot ekspertų, „labai mažai tikėtina“. kad Šiaurės Korėjos kariai prisijungs prie karo Ukrainoje.

 

Viena iš priežasčių, kurią jie įvardija, yra didelis karo aukų skaičius ir rizika, kad nemaža dalis Šiaurės Korėjos karių gali negrįžti namo iš mūšio lauko. Be to, yra ir kitų problemų, pavyzdžiui, kalbos barjeras bei  visiškas bendrų mokymų nebuvimas.

Kalbėdami apie tai, kokiais ginklais KLDR gali paremti Rusiją, analitikai pažymi, kad dėl glaudžių Šiaurės Korėjos ir Sovietų Sąjungos santykių didžioji dalis Šiaurės Korėjos amunicijos yra pagaminta iš sovietinės ginkluotės. Tuo pat metu didžiulis Rusijos invazijos į Ukrainą mastas privertė Rusijos Federaciją vėl pradėti eksploatuoti seną sovietinę įrangą, todėl Šiaurės Korėjos ginklai puikiai tinka.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(20)
(-14)

Komentarai ()