[ŽT] Karas su NATO. „Aljansas negalės taikyti 5 straipsnio „Wagner“ invazijos į Lenkiją atveju“  (6)

„Wagner“ samdiniai nesusiję su jokia valstybe, todėl abejotinas NATO chartijos 5 straipsnio taikymas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-27 [ŽT] Karas su NATO. „Aljansas negalės taikyti 5 straipsnio „Wagner“ invazijos į Lenkiją atveju“  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius rimtai tiki, kad tiesioginio eskalavimo su NATO negalima išvengti ateityje. Putinas ir Lukašenka aptarė pasipriešinimo Aljansui klausimą, nes Baltarusija veikia pirmoje vadinamosios „sąjunginės valstybės“ gynybos linijoje. Apie tai komentare „Focus“ pasakojo karo ekspertas Olegas Starikovas.

„Būtent Baltarusijoje viešai demonstruojamos pajėgos, kurias galima panaudoti prieš NATO. Putinas ne iš savo gerumo padovanojo Lukašenkai „Iskander-M“ galintį nešti branduolinius užtaisus. Teigiama, kad Baltarusijos lėktuvai Su-25 buvo modernizuoti, kad būtų galima gabenti branduolinius užtaisus, galų gale taktiniai branduoliniai ginklai jau yra Baltarusijos teritorijoje. Taip pat turėtume priminti apie oro gynybos sistemas S-400, kurias Kremlius perdavė Baltarusijai“.

Eksperto teigimu, „Wagner“ neturi teisinių ryšių nei su Baltarusija, nei su Rusijos Federacija, iš tikrųjų tai yra neteisėta nusikalstama grupuotė, galinti įsiveržti į NATO narių teritoriją. Tai yra, čia negali būti taikomas gerai žinomas penktasis Aljanso chartijos straipsnis. Visas šias problemas Lenkija ir Baltijos šalys turėtų spręsti savarankiškai, jei kalbama apie Suvalkų koridorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(42)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)