Taikiklyje Lenkija. Beprotiška, kam pasiryžo Putinas ir Lukašenka  ()

Lenkija yra vienas pagrindinių Rusijos taikinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai nenuostabu, atsižvelgiant į didžiulę šalies svarbą padedant Ukrainai. Tačiau būtent pastarojo meto įvykiai aiškiai rodo, kaip toli Kremlius pasirengęs eiti, kad sužlugdytų Lenkijos paramą. Dėl to įtampa išaugo iki dar aukštesnio lygio, tvirtina tarptautinių santykių ekspertas Stanislavas Želichovskis.

Per pastaruosius beveik dvejus metus daug kas įvyko Rusijos agresyvių ketinimų ir veiksmų prieš Lenkiją kontekste. Nuo vis dar tebesitęsiančios migracijos krizės Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje iki pakartotinių raketų atakų Lenkijos teritorijoje. Kremlius nevengia naudotis tokiais metodais kaip šnipinėjimas ir perversmas, kurie buvo išbandyti dar sovietiniais laikais.

Situaciją labai paaštrino V. Putino paskelbtas taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje, kuriuo, JAV gynybos žvalgybos agentūros nuomone, nėra pagrindo abejoti.

Birželį Kremliaus diktatorius pareiškė, kad „pirmosios Rusijos branduolinės galvutės buvo pristatytos į Baltarusijos teritoriją“, ir pridūrė, kad Rusija tai padarė „atgrasymo tikslais“. Tuo pat metu A. Lukašenka sakė, kad užpuolimo atveju jis „nedvejodamas“ panaudotų savo šalyje esančius Rusijos taktinius branduolinius ginklus, nors nenurodė kaip, turint omenyje, kad Minskas nekontroliuoja šios rūšies ginkluotės.

 

Kad ir kaip ten būtų, tai aiškiai rodo, kaip toli abu režimai yra pasirengę nueiti. Viskas dėl to, kad supranta neišvengiamą karinį ir geopolitinį pralaimėjimą Ukrainoje.

Be abejo, Lenkija atlieka svarbų vaidmenį artėjant pergalei prieš rašizmą. Būtent todėl Maskva ir Minskas nori bet kokia kaina užkirsti tam kelią, darydami viską, kad Varšuva būtų išstumta iš žaidimo ir taip susilpnintų Ukrainą šiuo sunkiu ir lemtingu laikotarpiu, teigia S. Želichovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(14)
(-9)

Komentarai ()