[ŽT] Skubiai pakeltas rezervas. Fronte netikėti įvykiai  ()

Lymano kryptimi Rusijos kariai bando perimti iniciatyvą iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, tačiau jiems nepavyksta to padaryti dėl kelių priežasčių, sakė Grigorijus Tamaras.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-25 [ŽT] Skubiai pakeltas rezervas. Fronte netikėti įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lymano kryptimi rusai, panaudodami nemažus žmogiškuosius išteklius ir tankų rezervą, karštligiškai bando pakreipti bangą mūšio lauke ir išplėšti iniciatyvą iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, tačiau jiems trukdo du dalykai.

Apie tai interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ paskelbė išėjęs į pensiją Izraelio gynybos pajėgų karininkas, karo istorikas Grigorijus Tamaras.

Pirma, šiame regione yra labai sudėtingas nelygus reljefas. Čia yra vandens užtvarų, daubų, miškų ir kt., kas neatitinka idealių sąlygų naudoti karinę techniką.

Antra, aktyvus Ukrainos artileristų, kurie buvo ten perkelti kaip rezervas, siekiant sustabdyti šį besiformuojantį Rusijos smogiamosios grupės proveržį, darbas sukelia rimtų problemų okupantams.

„Ir dėl to, kad per visus pusantrų karo metų mes niekada nematėme, kad Rusijos armija efektyviai ir kompetentingai veiktų puolimo operacijose, šiandien kylantis proveržis buvo lokalizuotas ir didžiąja dalimi dėl artilerijos ir raketų rezervų įvedimo“, – aiškino Tamaras.

 

Taip pat karo ekspertas pabrėžė, kad iniciatyvos buvimas mūšio lauke yra pirmoji pagrindinė sąlyga, norint pasiekti pergalę. Negalite laimėti be iniciatyvos. Šiandien visa iniciatyva yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(183)
(4)
(179)

Komentarai ()

Susijusios žymos: