Pavojinga žinia. „Renka smogikus pulti Lenkiją ir Lietuvą. Kariuomenė nepadės.“ Kaip smogs „Wagner“?  (3)

„Wagner“ sudaro sutartis su Baltarusijos kariais, pasiruošusiais kariauti Lenkijoje ir Lietuvoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-27 Pavojinga žinia. „Renka smogikus pulti Lenkiją ir Lietuvą. Kariuomenė nepadės.“ Kaip smogs „Wagner“?  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje karinių pratybų metu baltarusių kariai verbuojami į „Wagner“, teigia Ukrainos Nacionalinio pasipriešinimo centras. Analitikai pažymėjo, kad apie „Wagner“ samdinių verbavimą jiems pranešė patriotiškai nusiteikę Baltarusijos kariai, kuriuos moko „Wagner“ specialistai. Anot baltarusių, viena iš sutarties su „Wagner“ sąlygų yra pasirengimas kariauti bet kur, net kaimyninių valstybių, ypač Lenkijos ir Lietuvos, teritorijose.

Rusijos televizijoje jau nuskambėjo pranešimai, kad „diversantams“ galima važiuoti į Lenkiją - tai pareiškė Baltarusijos politikos apžvalgininkas Aleksandras Špakovskis. Jis pažymėjo, kad „Wagner“ kariai yra „specialiųjų operacijų pajėgų elitas“ ir galėtų rengti sabotažą Lenkijoje.

„Jei atvirai, mane linksmina lenkų elito reakcija - iš pradžių jie isteriškai perkelia kelis papildomus dalinius prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, o dabar publikuoja filmuotą medžiagą su karinės technikos kolonomis. Daugiau nei 200 technikos vienetų. Ar jūs nieko nesuprantate? Tai - diversantai“, – šypsodamasis pastebėjo Špakovskis.

Jis prisiminė, kad Lenkija jau buvo susidūrusi su problema, kai didelės migrantų grupės bandė kirsti Baltarusijos-Lenkijos sieną. „Ar manote, kad diversantai mažomis grupėmis nepateks į Lenkijos aerodromą? Ir patikėkite manimi, Baltarusijos pasieniečiai jiems netrukdys", – pabrėžė Špakovskis.

 

Anot jo, nusikaltėliai nori apsilankyti Europos Sąjungoje ir ginklai nepajėgūs sulaikyti norinčiųjų „vaikščioti po Lenkijos teritoriją“. „Neatmetu, kad partizanai, geros valios žmonės, gali surengti labai garsius sprogimus Žešuvo aerodrome“, – pridūrė baltarusių ekspertas.

Žešuvo aerodromas Lenkijoje rusams ir jų fanams trukdo, nes jis naudojamas ginkluotės tiekimui Ukrainai.

(8)
(45)
(-37)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: