Išskirtinis įvykis. Ukraina parodė naujos kartos droną  ()

Naujas dronas gali atlikti stebėjimo, žvalgybos, patruliavimo, paieškos ir gelbėjimo, minavimo, laivyno apsaugos ir kovines misijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stambule vykusioje tarptautinėje gynybos parodoje pademonstruotas naujas Ukrainos jūrinis dronas MAGURA V5.

MAGURA V5 yra Ukrainos valstybinės įmonės „SpetsTechnoExport“ kūrinys - nepilotuojamas kateris, galintis atlikti įvairias stebėjimo, žvalgybos, patruliavimo, paieškos ir gelbėjimo, minavimo, laivyno apsaugos ir kovines užduotis.

MAGURA V5 yra 5,5 metrų ilgio, 1,5 metrų pločio, plaukia virš vandens laikydamas 50 cm aukščio korpuso dalį. Jis gali įveikti iki 833 km, įsibėgėja beveik iki 78 km/val. ir gali gabenti iki 320 kilogramų sveriančius krovinius - tai gali būti ir sprogmenys, skirti priešų laivų naikinimui.

 

„Tai yra nebrangus sprendimas, kurį galima lengvai paleisti iš bet kurios atokios vietos. Tai, kad V5 yra nepilotuojamas sumažina žmogiškųjų išteklių poreikį misijoms ir galimą mirties riziką dirbant sudėtingoje aplinkoje“, - teigia kūrėjai.

Neaišku, ar MAGURA V5 egzistuoja kokio nors veikiančio prototipo pavidalu. Gali būti, kad kol kad tai - tik eskizuose ir modeliuose matytas dronas. Bet Ukrainai geros pakrančių gynybos reikės ir ateityje, todėl nereikėtų manyti, kad jei MAGURA V5 nespės į šį karą, jis yra nereikalingas.

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()