[ŽT] Ukraina apstulbusi. Ką pasakė Orbanas  (1)

Ukrainos kariuomenės pažangos fronte fone Vengrijos lyderis staiga paskelbė, kad reikia siekti taikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos premjeras tvirtina, kad neva vienintelis būdas užbaigti Rusijos pradėtą ​​karą yra derybos. Anot jo, visada prasminga kalbėti apie taiką, kai vyksta karas.

Orbanas paragino pradėti derybas, nepaisant Rusijos atakų Ukrainos uostuose

„Po karo šimtams tūkstančių žmonių bus sunku gyventi visavertį gyvenimą, todėl turime kalbėti apie taiką. Jei taikos balsas nebus pakankamai stiprus, visuomenė karą suvoks kaip problemos sprendimą. Šią situaciją galima išspręsti tik diplomatijos ir derybų keliu“, – sakė jis.

Tačiau V.Orbanas dėl nežinomų priežasčių nekomentuoja Rusijos sprendimo pasitraukti iš grūdų sandorio ir įsibrovėlių atakų prieš Ukrainos uostų infrastruktūrą.

Orbanas dar kartą pakartojo savo ciniškus pareiškimus, sakydamas, kad „Ukraina jau seniai praktiškai prarado savo suverenitetą“, o Kyjivui „trūksta lėšų“ karo tęsimui.

Savo fantazijose Orbanas prisiminė buvusią Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Visų pirma jis teigia, kad prasidėjus plataus masto invazijai Vakarų šalys turi „lokalizuoti karą, kaip tai padarė Angela Merkel“.

 

Vengrijos premjeras pažymėjo, kad Vakarai tariamai „kovos iki paskutinio Ukrainos kareivio“.

„Tai dabar reikia padaryti. Tai mes pasiūlėme. Vakarai dabar to nedaro. Jie siunčia pinigus, ginklus. Žinoma, ukrainiečiai kovoja. Vakarai kovos iki paskutinio Ukrainos kareivio“, -  pasakė Orbanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(116)
(-100)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)