[ŽT] Tai realu. Putinui gresia galingas „dūris į nugarą“  ()

Lukašenka gali nuspręsti pasinaudoti tuo, kad Rusijos diktatorius akivaizdžiai susilpnėjo, mano ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas gali sulaukti „dūrio į nugarą“ – Baltarusijos pseudoprezidentas Aleksandras Lukašenka gali tapti Jevgenijaus Prigožino vadovaujamos privačios karinės bendrovės „Wagner“ sąjungininku kampanijoje prieš Maskvą iš Baltarusijos teritorijos.

Lukašenka gali prisiminti, kad kažkada turėjo galimybę tapti Rusijos Federacijos prezidentu, laidos „Argumentas“ eteryje sakė sociologas ir žurnalistas Igoris Jakovenko.

„Manau, kad jie (vagneriečiai – Red.) verčiau lauks momento, kai Rusijoje prasidės neramumai, o Prigožinas iš Baltarusijos galės pakartoti kampaniją prieš Maskvą...“, – sakė ekspertas.

Jis pridūrė, kad 1990-aisiais Lukašenka „rimtai svarstė galimybę tapti Rusijos prezidentu“.

„Ši idėja buvo rimtai svarstoma, jis turėjo sąjungininkų, nes tada atrodė jaunas, energingas, gana charizmatiškas lyderis. Ir iš principo komunistai jį laikė kandidatu būti išrinktam Rusijos prezidentu“, – sakė Jakovenko.

 

„Bet dabar, kai Putinas akivaizdžiai susilpnėjo, akivaizdžiai nebe tas pats, Lukašenka gali prisiminti, kad kažkada turėjo šansų, turėjo palaikymą Rusijoje. Na, o esant tokiam, taip sakant, lenciūginiui šuniui kaip „Wagner“, esu tikras, kad šios mintys dabar aplanko Lukašenkos galvą...“, – tikina žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)

Komentarai ()