[ŽT] Smūgis Maskvai. Saudo Arabija rengia derybas dėl Ukrainos. Rusija nepakviesta  ()

Į susitikimą Saudo Arabijoje Rusija nepakviesta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-31 [ŽT] Smūgis Maskvai. Saudo Arabija rengia derybas dėl Ukrainos. Rusija nepakviesta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabija rengia taikos derybas dėl Ukrainos, į kurias Rusija nebuvo pakviesta. Susitikimą planuojama surengti Džidos mieste rugpjūčio pradžioje.

Tai teigiama „The Wall Street Journal“ medžiagoje.

Anot žurnalistų, būsimos derybos yra dalis Vakarų pastangų įtraukti globalių Pietų valstybes, tai yra tas šalis, kurios neprisijungė prie Vakarų sankcijų Kremliui ir neteikia karinės pagalbos Ukrainai.

Visų pirma į susitikimą buvo pakviestos tokios pagrindinės besivystančios šalys kaip Indija, Brazilija ir Pietų Afrika. Apskritai tikimasi, kad į susitikime dalyvaus delegacijos iš 30 valstybių.

 

JAV ir Europos Sąjunga tikisi, kad Rusijos Federacijos atstovų nedalyvavimas derybose leis pasiekti tarptautinę paramą palankiomis Ukrainai sąlygomis. Tikimasi, kad artėjantis susitikimas šiemet gali baigtis didelio masto taikos viršūnių susitikimu, kuriame pasaulio lyderiai pasirašys bendrus karo sprendimo principus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()