Rusija rengia „didžiulį puolimą.“ Skelbiama kur ir kada tai vyks  ()

Iki 2023 metų vasaros pabaigos Rusijos Federacija planuoja surengti didelį puolimą fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai cituoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininko Sergejaus Čerevatijaus žodžius, kuriais jis perspėja, kad rusai planuoja surengti „strateginę“ operaciją Kupjansko kryptimi, kur, vadovybės skaičiavimais, sutelkta apie 100 000 Rusijos karių.

Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje liepos 30 d.

Anot analitikų, pastarąsias kelias dienas Rusijos įsibrovėliai bandė ir toliau veržtis Svatovo-Kreminos linijoje, tačiau nesėkmingai ir jie buvo priversti trauktis į anksčiau užimtas pozicijas.

Šią informaciją patvirtino ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas, teigdamas, kad RF ginkluotosios pajėgos vykdė puolimo operacijas į rytus nuo Berestovojės (20 km į šiaurės vakarus nuo Svatovo), taip pat netoli Novoegorivkos (16 km į pietvakarius nuo Svatovo) ir Belogorovkos (12 km į pietus nuo Kreminos).

Sergejus Čerevatijus taip pat pažymėjo, kad liepos 30 d. Svatovo-Kreminos linijoje užfiksuoti mažiausiai septyni kariniai susirėmimai ir tai įvyko dėl Rusijos Federacijos bandymo perimti iniciatyvą mūšio lauke.

„Rusijos puolimo aktyvumo didinimas yra ruošiamos didelės puolimo operacijos dalis. S. Čerevatijus mano, kad Rusijos kariai šią vasarą planuoja surengti „strateginę“ operaciją Kupjansko kryptimi ir laiko tai savo „pagrindiniu puolimu“, – sakoma pranešime.

 

Tuo pat metu S. Čerevatijus pažymėjo, kad norėdami atlikti šią operaciją, rusai į frontą pasiuntė nemažą skaičių prastai apmokytų įsibrovėlių. Daugiausia jie remiasi pėstininkų ir oro desantininkų formuotėmis ir daliniais, taip pat sukarintomis kuopomis, tokiomis kaip „Veteranai“ ir „Tigrai“, ir nenurodytais čečėnų „Achmatais“.

Tačiau analitikai įsitikinę, kad rusai sėkmės nepasieks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(8)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: