Skamba visas pasaulis. Ukraina įžengė į antrąją gynybos liniją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-07-31 23:22
Šaunu išties, bet kaip pagalvoji reik pralaušt 2 ir 3 + rusas ruošia tikriausiai 4, o gal net ir 5... tai kiek ilgai daužysi galvą į sieną? Sunki dalia laukia kol taip nukialiaus iki krymo.
immortallt 2023-08-01 07:45
maskolių arsenalas baigsis daug greičiau nei vakarų. Gynybos linija be veikiančių minų, artilerijos, efektyvios oro gynybos yra niekinė. Ukrainiečiams tai iš tikrųjų blogai, kad karas tęsiasi iš to, kad dar labiau naikinama šalis ir žūva žmonės, bet ilgesnis karas užtikrins, kad maskoliai nebeturės net galimybių per ateinančius 50 metų demonstruoti agresiją. NATO tai irgi gerai ne tik dėl to, kad maskoliai liks nebe grėsmė, o blogas pavyzdys, kuris pasitarnaus apraminant kinų ambicijas.
kestutisz 2023-08-01 10:14
Aš duočiau 20, daugiausia - per tiek laiko įmanoma ir naują kartą užauginti ant dar idiotiškesnių lozungų, ir tie patys vakarai vėl duos technikos gaminti ginklams (visos tos zvezda tv propagandinės laidos su naujom staklėm kalašnikovam, tunguskom ir pan briedui gaminti).
immortallt 2023-08-01 11:47
Em, naują kartą išauginti, turi pirma ateiti supratimas, kad naują kartą turi užauginti. Tada sukurti naują ekonomika, nes energinių išteklių eksportu grįstai ekonomikai amen ir nespės susitvarkyti santykių anksčiau nei jų išteklių niekam nebereikės iš viso. Bent jau ne už tokią kainą, kokią sugeba jie išgauti. Tada ta nauja karta turės pastatyti realiai naujas gamyklas, nes esamos akivaizdu, kad nesugeba pagaminti. Tada dar tiekimo grandinę visą sukurti. Tada dar išaugintą naują kartą, kuri būtų pajėgi kurti ekonomiką grįsta ne žaliavų eksportu, galinčią kurti, įtikinti, kad reikia eiti plėšti kitų žemes ir gauti sankcijų bei prarasti savo ekonomikos pajamas. Pastatyti naują ekonomiką jiems reikia naujos kartos - tai minimum 15-20 metų tam. Tada pastatyti naują ekonomiką reikia dar minimum 20 metų. Statant naują ekonomiką gali ir kariuomenę pasistatyti. Esmė ta, kad dabar putleris gali daryti ką daro, nes didžioji dalis liaudies yra visiškai neišsilavinę, užzombinti, kuriems mąstyti gyvenime beveik nereikia. Tai leidžia jų ekonomika, nes jie nieko nekuria. Reikėtų kurti - negalėtų tokios visuomenės turėti. Vakarai tikėjosi, kad paragavę vakarų gyvenimo, to užteks, kad nebenorėtų kariauti, bet turi sugebėti ir tai protu įvertinti, ne tik subine.
kestutisz 2023-08-01 12:24
Na ok, gal ne 20 - dar plius kokie 2, t.y. tiek kiek va pats pufaikinas dabar valdo (tarpinė marionetė medvedevas nesiskaito). Iki tol visi ten labai irgi žavėjosi vakarietišku gyvenimu (pamenu tuos "šokiruojančius" videe su eilėmis prie pirmo makdako). Esmė yra kad vistiek ten rinka didelė, ir jau tik nors truputį apsimetus kad vėl "vakarėja" - tie patys vakarai ir ekonomiką atstatys, ir technologijas suteiks. Deja. Ir tia nebus pirmas kartas - tiek po spalio perversmo bolševikus pakėlė, tiek per WWII, tiek (tingiu net skaičiuot prie kurio atšilimo) kokius fiat-žigulius, tiek paskui po perestroikių ir pan. Visada buvo lipama ant to paties grėblio ir bus lipama toliau.
donatasv 2023-08-01 13:46
Minų prisigamins šito tikrai netruks. Mechaninė knopkė ir sprogmuo... kaži ar aplaimai per šį karą sugebės išnaudot kiek turi. Nes tai pagrindinis ruso gynybos ginklas. Kuris viršijo lūkeščius antro pasaulinio karo metu. Per šaltajį karą turėjo užgamint daug. Su artilerija gal ir negali šaudyt tiek kiek karo pradžioje bet ginantis ir nereikia tiek, be to šitų prisigamint gali nebėda putkinui. Oro gynyba? Kam tos? Lėktuvų beveik neprarado, raketų panašu gaminasi ne tiek kiek norėtų, bet ne tiek, kad vestų link karo pabaigos. Problemų gintis nelabai matau. Sugrieštino šaukimus į armiją tai mėsos ras... temps putinas karą kiek išgalės. Nes jei paleis vadžias jį sudraskys į gabalus.
immortallt 2023-08-01 15:29
Prieš tai maskoliai pinigų, t.y. naftos ir dujų turėjo, kurių reikėjo vakarams. Dabar nebeturės ir to, tiksliau, niekam nebereikės. Tai ir nebus vakarų technologijų ir investicijų. Dirbti maskoliai patys nenori, tad neturės ir ką pasiūlyti. Minomis nuo artilerijos ar aviacijos nesiginsi. Gintis nuo ko maskoliams reikės? Negali artilerijos prisigaminti, sproginėja nuo naujų šovinių pabūklai su visa įgula. maskoliai lėktuvų beveik neprarado? Tu gal juokus mėgsti. Pusę puolančiosios aviacijos veikiančios prarado. Nebeskraido jau, nes bijo. Raketas irgi išbaigė. Pasigamina po keliolika raketų į mėnesį. Gintis su antro pasaulinio laikų šautuvais ir minomis nuo artilerijos, dronų ir galbūt ateis ir aviacija. Smagumėlis, ir nieko maskoliams tikrai ekonomikai nekainuos, kad galėtų tai pradėti kepti.
Hmz 2023-08-01 18:36
Kiek metų praėjo, kol Vokietija iš karo nuvargintos pralaimėjusios šalies tapo nauju pavojumi Europai?
donatasv 2023-08-01 18:59
Eik atsinaujink savo ssrs laikų žinias apie rusiją... Su minomis apsiginsi jei priešas bandys įžengt į užminuotą teritoriją, užtenka atitrauk savo artilerija iki šūvio kuris gali krist netoli pirmos minų linijos. Neprileidi priešo, išminavimas sudėtingas procesas ir užimantis laiko jei tyliai nori... greit išsivalyt nėra taip paprasta, nes praskina gan maža ruožą ir dar daug kitų bėdų... Nežinau iš kur pas tave pusė aviacijos sunaikinta, jei visos pasaulinės žiniasklaidos priemonės, visi ekspertai praneša visai kitokią statistiką. Vėl trauki skaičius iš šiknos ir dedi ant stalo kaip faktą? Panašu kad ginasi su labai puikiu mixu new/old technika ir jiems visai neblogai sekasi. Ekonomika nei motams jiems. Gali kliedėt kiek nori jau pusantrų metų kaip karas ir toliau važiuoja ir važiuos. Rėkei badas bus... kur? Rėkei neturės iš ko mokėt algų kur? Infliacija 20% kaip ir pas mus... Žlugs net nepradėją... nepanašu. Kaip minėjau putinas pasiruošė ir matosi, aišku tik ne tiems kurie traukia iš dangaus skaičius. Ukraina gaus senus f16 ir pradės rodyti stebūklus danguje, kad staiga rusui prireiks oro gynybos? Kai pati Ukraina sako f16 reikalinga atgrasymo veiksmas. Ateis su stebuklinga vakarų technika ir padarys stebūklus Ukraina? Nu gal jei gautų pilną paketą, o gauna tik lašą jūroje iš to ko reikia. Su tiek kiek gauna panašiau į tai, kad vakarai net nesuinteresuoti nugalėt rusą.
immortallt 2023-08-02 08:11
Kiek prisimenu istoriją, Vokietijos ekonomika nebuvo grįsta išteklių eksportu, ar buvo? O gal visgi priešingai, grįsta buvo kūrimu ir gamyba. Įgūdžiai ir žinios liko. Pas rusą nėra įgūdžių net naudotis normalia technika ar ją prižiūrėti. Taip, nuo popierinių lėktuvų prarado tik ketvirtadalį. Popierinių - kur kažkada buvo pagaminta. Kaip ir su tankais ar uniformomis, kurių ant popieriaus daugiau nei reikia, o realiai... Ir vis tiek nebeskraido. Ar dabar irgi aiškinsi, kad maskolių technika prižiūrėta ir viskas veikia? Dar gal papasakosi, kaip NATO nuneštų, jei tik norėtų? Su minomis gali sulėtinti oponentą, ne sustabdyti. Ekonomika nė motais? Už ką kinai duos jiems detalių, įrangos, trūkstamų prekių? Už ačiū kinai nedalina. Ekonomikos reikia ir pasigaminti technikai/amunicijai. Ar galvoji karas nemokamas? Nu gali kaip šiaurės korėja nueiti, bet sukontroliuoti žmonių bėgimą turint tokio ploto šalį su tokiu sienų ilgiu bus komplikuota. Ir technologinis atotrūkis jau dabar milžiniškas. Maskoliai tuo labiau dirbti nepratę. Infliacija 20% Taip, kai bando viską suvaldyti per likusius rezervus, ribodami priėjimą prie užsienio valiutos, atimdami iš tų kurių gali užsienio valiutą iš karto. f16 yra bazė, kuri buvo modernizuota daug kartų, ir net seniausi f16 kurie dar skraido yra ne senesni, nei ką turi maskoliai (nu turi ant popieriaus 4 kartos naikintuvus, kurie berods visi sudužo, jei nepasigamino naujų). Stebuklų naujų daryti nereikia, užtenka tęsti tai ką daro dabar. Pusiausvyra keičiasi ne į maskolių naudą. Išminavimas ilgas procesas ir tyliai nepadarysi, bet ukrainiečiai pasiekia toliau nei artilerijos šūvis, tad lėtai ir judės pirmyn. Iki kol atkirs logistiką ir tada gabalais atsiims teritoriją.
Dannas3 2023-08-02 13:40
Su.minomis gali suletinti puolima iki tokio metu laiko, kol puolimas taps neimanomas del blogu gamtiniu salygu. Kol puolimas neimanomas, dar labiau isitvirtini minomis ir apkasais. Rusai nenaudoja naikintuvu, nes oro gynyba yra veiksminga pries juos. Del to pacio tie patys f16 nebutu naudingi is Ukrainos puses.
immortallt 2023-08-02 13:53
Darai prielaidą, kad maskolių oro gynyba veiksminga. Su tokia prielaida "Mockba" vis dar plaukioja ir yra aktyvioje tarnyboje.
donatasv 2023-08-02 14:34
O kaip sustabdė hitlerį su minomis? Tapati taktika. Ukraina gal ir turi modernesnės ginkluotės bet tas modernumas lygiai taip pat susprogsta užvažiavus ant minos... lygiai taipat miršta žmonės ir lygiai taipat sekina tiek žmogiškus resursus tiek technikos. Vakarai turi daugiau technikos nei rusas? Nepanašu pagal tiekimą. Dėl ekonomikos. Atrodytų rusas neturi vidinės rinkos. Negali gamintis ginkluotės, artilerijos, šaudmenų. Vienas iš didžiausių ginklų tiekėjų pasaulyje staiga kapituliuos? Maskoliai dirbt nepratę? Maskva ne rusija, krūva gamyklų išmėtyta po visą rusiją. Sankcijos aplamai tik dėl vaizdo, nes eina kiaurai per aplinkui. Uždėjo sankcijas rusijai, verslai pabėgo parduodami arba atiduodami gamyklas ruskiam. Ploja rankom atsistoja nes patys viską gaminasi vakarų paliktuose fabrikuose. Viskas kaip ant lėkštutės gamykla paruošta, žmonės apmokyti tik materiolo užsivešk... Papasakok dar kaip rusai nesugeba eksportuot naftos produktų. Aplamai karo ekonomiką lygini su taikos metu ir rėki, kad rusija tuoj tuoj grius maisto netrūksta, žmonių atliko gal kažkiek po to kai paliko vakarai bet tai nebėda permetė į ginklų pramonę. Dugnas būtų netoli jei pradėtų trūkti maisto, neturėtų už ką nusipirkt, dabar kaip pažiūri blogerius net ne pro rusiškus žurnalistus iš vakarų važinėjančius po rusiją, tai užkampiuose taigoje ir ten krautuvės užkištos tik pirk. Sukasi rusija vidinėje rinkoje ir vargo nemato. Visi patenkinti, visi darbo turi. Čia tik pas tave ir ukrainietiškoje propagandoje skesta ir tuoj tuoj sprogs, o ištiesų nėra taip, kaip gyveno taip gyvena. Gal tik šiek tiek pabrango arba neliko kažkokių produktų, skylias užpildė rusiškas produktas. Reik nepamiršti, rusija ruošėsi ekonomiko nuosmukiui, Ukraina ne jie tik pjovėsi tarpusavyje, galima sakyt ginklavosi ir valėsi 5 koloną. Ukrainai ekonomiškai daug sunkiau nei rusijai. Lėktuvai tiek sunaikinti, kad JAV jau nerimauja, kiek maskva plečiasi į šiaurę. Pačios amerikos žvalgybos deklaruoja tai, kad beveik nieko nesunaikino nei laivyno, nei oro pajėgų. Tavo popierius, tai net tūlike netinkamas nes kelintą syk šauni su tuom popierium pro šalį. Kinijai skoloje liks? Nusispjaut putkinui į tai, jam reik valdžią išlaikyt betkokia kaina. Eik pasidomėk nors kiek kas toje rusijoje dedasi, nes skraidai padebesiais. VAJĖ NELIKS MAKDONALDO!!!! Ruskiai išbėgs putiną verst
immortallt 2023-08-02 14:50
Hitleris laukimo žaidimą galėjo žaisti? Maskoliai varžtų nepasigamina normalių. Perka iš kinų. Gamykla be tiekimo ar spec. žinių yra tiesiog pastatas su metalo laužu. Ko tada nebegamina savo naujausių modelių, kaip kad iki karo, o grįžo prie sovietinių modelių arba surinkimo kiniečių modelių? Tik už kainą didesnę, nei iki karo naujų importinių automobilių. Atsidaryk eksportą naftos, visos naftos. Dabar įsigudrino, kelia straipsnius apie rekordinius naftos eksportus, bet nutyli, kad ima visą naftos eksportą tik be eksporto į ES, didžiausio kliento iki karo. Nu tai ir atrodo dideli eksportai. Tuo tarpu, jau ir krenta eksportas į Kiniją ir Indiją. Oi juokas, užpildė rusiškas produktas Sviestas ar riebalai, BMW x7 ar lada, Tai ant popieriaus maskoliai ir orą valdo Ukrainoje. Ant popieriaus ir per 3 dienas paėmė Ukrainą. Ant popieriaus ir tankai modernūs, ir su uniformomis visi. Ir milijoną parengtų karių turi. Kinai "skolon" neduoda, kai ateini pats. Skolon duoda, kai jiems reikia. Maskoliai tiek ruošėsi ekonominiam nuosmukiui, kad maskolių finansų ministerija atvirai deklaruoja, kad visi rezervai baigsis iki vėlyvo rudens. Ukrainai sunkiau, nes jos infrastruktūrą naikina, nes milijonus gyventojų reikėjo perkelti, nes logistika apribota net ir pagamintos produkcijos. Vien finansiniai nuostoliai per 400 mlrd. eurų, - ketvirtadalis maskolių BVP, 2x Ukrainos BVP 2021 metais. Aš nežiūriu, kas yra dabar, nes "dabar" yra finansuojama per 20 metų kaupta finansine pagalve. Kas bus, kai pagalvės neliks, ir negalėsi spjauti, kad tau importas brango 30% ar 300%, o eksportas krito 50%. Ir kitas dalykas, kas bus, kai reikės naujus gręžinius dujų ir naftos daryti, o eksportas tau nedengs to CAPEX'o? Vakarai irgi nerimavo, kad per porą savaičių Ukraina kapituliuos, nes tankais pervažiuos maskoliai. Čia jau nekalbant apie tai ką rašo žiniasklaida, ir ką iš tikrųjų mano/daro.
donatasv 2023-08-02 14:57
Pasaulio pabaiga be X važinėt? Kiek viabaltikoje sutinku rusiškų mašinų tai važiuoja ir vargo nemato su kiniškais modeliais. Tas pats ir baltarusiai. Tai nėra priežastis karo pabaigai. Niekur nedingo tas eksportas ir importas. Pagalvė padėjo atlaikyt pirminį šoką, vėliau pradėjo ieškot kur ką ir kaip galima iškišt, nupirkt. Žodžiu sukasi ir toliau. Ekonomika tikrai nepalauši užbaigt karą. Žmonių nuotaikos toli gražu ne prieš putkiną... o čia yra ne į naudą Ukrainai, nes jei reik dar daugiau pasistengt, kad visa tai atlaikyt ir ne tik atlaikyt bet dar nugalėt. Ukrainoje virš 10kk žmonių evakavosi, penktadalis tautos išgaravo per kelias dienas. Ekonomika sistraukė kartais ir nieko atlaiko. Rusui toli dar iki Ukrainos lygio. Taip kad šita korta palaušti ekonomiškai mušta tik tu vis dsr tuo nenori patikėt.
immortallt 2023-08-02 15:18
Taip, vargo nemato su kiniškais modeliais, už kinišką BMW x5 atitikmenį moka 2-3x brangiau, nei už originalą mokėjo, bet vargo nemato. Ir taip yra per daugumą įsigijimų - gauti gauna, tik kaina nebe tai. Jei tau atrodo, kad tai nieko nereiškia, tai labai nutolęs nuo realybės esi. Ekonomika nepalauši karo užbaigti? Tai kodėl sovietai žlugo? Žmonių nuotaikos nebuvo ir prieš vadukus arabų šalyse dar tais pačiais metais, kaip prasidėjo arabų pavasaris.
donatasv 2023-08-02 15:27
Radai ką lyginti... SSRS vykdė visai kitokią politiką nei dabar putinas. Žmonės buvo užspausti negalėjo nieko, dabar atvira visuomenė jei galima taip pavadint lyginant su sovietais. Žmonės skatinami imtis veiksmų, priešingai nei SSRS viskas kremliaus rankose. Putinas išmoko sovietų pateiktas pamokas. Pamiršk tą taktiką kuri suveikė su SSRS, čia visai kitas reikalas.
immortallt 2023-08-03 08:00
O dabar jau gali sau daug? Oligarchai gali. Kol kas. Prasideda išmušinėjimas pinigų iš jų. Skatinami imtis veiksmų? Ar tikrai? Išeini su tuščiu lapu į gatvę - uždaro į kalėjimą. Išreiški nuomonę nepriimtiną kremliui - dingsti. Su šaukimas išgainios savo bent kiek mąstantį jaunimą. Tekę lankytis konferencijoje pas maskolius, tai net dekanas universiteto konferencijos uždaromoje kalboje atsiliepė apie visų pristatytas inovacijas, kad "baikite traukti iš vakarų sąvartyno jau nurašytas technologijas ir pristatinėti kaip inovacijas, kad atsilikimas yra baisus ir reikia esminių lūžių metalurgijos pramonėje, jei jie nori ją išlaikyti, o tai liks tik rūdos gavėjai ir pirminiai apdirbėjai, nesugebantys net lydinių bazinių paruošti patenkinamos kokybės." Jei tau pagrindinio metalurgijos pramonės universiteto dekanas visos rusijos lygiu nėra tas žmogus, kuris supranta jų pramonės lygį, bet tu neva žinai geriau, tai sofos karalius esi. Kažin, žurnalistu vis dar pavojingiau būti maskvoje, nei karo zonoje, įskaitant Ukrainą? Prieš 10 metų tikrai taip ir buvo.
Myslius 2023-08-03 11:59
donatasv, tavo komentarai siaip daznai neblogi, kas uzkliuvo kad atsinaujint del infliacijos duomenis reiktu. Ten jau gerokai nukrite. Visiems 2023 metams bus 5%. 2024 bus kokia 4%.
Myslius 2023-08-03 12:00
Kas del Rusu gynybos, tai man patiko video zemiau, normali-nepropagandine analize. 100 kartu geriau nei sitam portale rasomi straipsniai, ar kiti taip vadinami "karo ekspertai".