Galingi vaizdai. Ukrainos fronte pirmą kartą pastebėti lenkiški „Rosomak“ (Video)  ()

Lenkija Ukrainos kariuomenei pagamins 200 naujų „Rosomak“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios lenkiškos pėstininkų kovos mašinos „Rosomak“ pasirodė Ukrainos kariuomenės gretose. Ginkluotųjų pajėgų karys „TikTok“ paskelbė vaizdo įrašą su vakarietiškais šarvuočiais.

Paskelbtoje filmuotoje medžiagoje ginkluotųjų pajėgų kariai juda švedišku tanku Strv (Stridsvagn) 122, pėstininkų kovos mašina CV9040 ir dviem lenkiškomis „Rosomak“ transporto priemonėmis. „Stridsvagn 122“ yra Švedijos licencijuota vokiško „Leopard 2“ versija, tačiau su lokalizuotomis dalimis.

Dar 2023 metų balandį Ukraina iš Lenkijos užsakė 200 „Rosomak“. Analitikai pažymi, kad vaizdo įraše matomoje mašinoje įrengtas kovos modulis „Hitfist“, kurį gamina italų kompanija „Oto Melara“. Jis sukurtas Mk44 „Bushmaster II“ 30 mm automatinio pabūklo pagrindu.

 

„Rosomak“ egzistuoja kaip atakos mašina ir pėstininkų kovos mašina. Atsižvelgiant į kovinį modulį, vaizdo įraše matomas „Rosomak“ yra pėstininkų kovos mašinos variantas.

Lenkija aprūpins Ukraina pėstininkų kovos mašinas ne iš savo atsargų, o gamins naujas mašinas. „Rosomak“ yra Lenkijoje licencijuota Suomijoje pagamintos „Patria“ versija. Lenkija mašinas gamina nuo 2003 m. „Rosomak“ yra pagrindinė pėstininkų kovos mašina Lenkijos pajėgose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()