[ŽT] „Po to tiesiog išprotėjau.“ Šokiruotas rusas skelbia, kas jo daliniui nutiko prie Bachmuto (Video)  ()

Į Ukrainos nelaisvę patekęs rusas pasakoja, kas jam nutiko prie Bachmuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šokiruotas rusas skelbia, kas jam nutiko prie Bachmuto.

Tai Valerijus Viktorovičius Perepelica. Jam 33 metai. Atvykęs iš Jakutijos, 83-osios divizijos eilinis, kulkosvaidininko padėjėjas. Jis buvo mobilizuotas praėjusių metų rugsėjo 29 d. Sako, kad išėjo į karą, nes galėjo būti įkalintas 5 metams.

Iš pradžių jam buvo pasakyta, kad jis išvažiuoja 3 mėnesiams, paskui 6 mėnesiams ir bus antrojoje linijoje. Jis suprato, kad jie jam melavo atvykus jau netoli Bachmuto. Tada pirmą kartą prie Kliščijivkos jis ir jo bendražygiai pateko į Ukrainos artilerijos ugnį. Rusai patyrė nuostolių, jie pasitraukė, du jo kolegos pabėgo iš savo pozicijų po apšaudymo, likusieji – lavonai. Jis buvo sužeistas, o vėliau pateko į nelaisvę.

„Tiesiog išprotėjau. Sėdėjau apkasuose ir nešaudžiau. Per sprogimą susilaužiau kojas. Gulėjau pusantros paros. Ten yra 10 rusų lavonų“, – sako belaisvis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: