Be Zelenskio. Skelbiamas Ukrainos planas, jei mirtų prezidentas  ()

Prognozuojama, kas nutiktų, jei dabartinio Ukrainos prezidento neliktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio „Politico“ žurnalistai aptarė galimas politines ir karines Ukrainos visuomenės perspektyvas blogiausio scenarijaus atveju, jei Rusijos pajėgos pašalins Volodymyrą Zelenskį.

Pasak žurnalistų, Ukrainos prezidentas išlieka pagrindiniu Rusijos pajėgų taikiniu. Nors dabar pavojus mažesnis nei pirmosiomis chaotiškomis karo savaitėmis, Ukrainos vyriausybėje ir Aukščiausiojoje Radoje vis dar neabejojama, kad pavojus išlieka didelis.

Žiniasklaidos pranešimuose pažymima, kad prezidentui V. Zelenskiui tenka pagrindinis vaidmuo mobilizuojant tarptautinę paramą kovai su Rusija. Jei jis negalės vykdyti savo pareigų, jo komanda turės sutelkti maksimalias pajėgas, kad galėtų toliau bendrauti su Vakarų partneriais.

Kadangi Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančiukas, kuris pagal Konstituciją yra antrasis po prezidento ir prireikus turėtų eiti savo pareigas, turi žemą reitingą ir nėra populiarus tarp opozicijos įstatymų leidėjų, vyriausybė turėtų pereiti prie „kolektyvinės vyriausybės“. Žurnalistų teigimu, į ją galėtų įeiti prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas, užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir gynybos ministras Oleksijus Reznikovas. Savo ruožtu Valerijus Zalužnas liktų šalies generolu.

 

Žiniasklaida taip pat priduria, kad per visą karą Ukrainai pavyko sukurti „savimi pasitikinčias institucijas“ ir atsparias ginkluotąsias pajėgas, o tai yra svarbiausia kalbant apie politinį stabilumą, todėl net jei kas nors nutiktų dabartiniam prezidentui, valstybė ir toliau funkcionuos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()