Netikėta žinia. Į Lenkiją įsiveržė Lukašenkos apsauga. Skelbiama, ką darė sraigtasparniai  ()

Stebėjimo grupės duomenimis, liepos 30 dieną Aleksandras Lukašenka atvyko į Viskulių rezidenciją, esančią už 7,5 kilometro nuo Baltarusijos ir Lenkijos sienos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-02 Netikėta žinia. Į Lenkiją įsiveržė Lukašenkos apsauga. Skelbiama, ką darė sraigtasparniai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 1 dieną Lenkijos oro erdvę kirtę baltarusių sraigtasparniai patruliavo pasienyje Aleksandro Lukašenkos viešnagės Viskulių rezidencijoje metu, kuri yra už 7,5 kilometro nuo sienos. Taip rugpjūčio 2 d. parašė stebėsenos projektas „Baltarusijos Gajun“.

Anot stebėtojų, liepos 30-osios vakarą Aleksandras Lukašenka atvyko į Viskulių rezidenciją. Jo apsaugai šioje teritorijoje buvo dislokuoti 3 Baltarusijos oro pajėgų sraigtasparniai, o tai yra „standartinė pastarųjų metų procedūra“.

Kaip pažymėjo stebėjimo grupė, rugpjūčio 1 d., apie 09.40 val., vienas Mi-24 (uodegos numeris 14) ir vienas Mi-8 išvyko patruliuoti prie sienos Bresto srities Kameneco rajone.

Apie 10.00 val. Aleksandro Lukašenkos sraigtasparnis pakilo iš Viskulių ir kartu su Mi-8 išvyko į Belovežo kolūkį. Apie 12:30 politikas grįžo į Viskulius, o visi 3 sraigtasparniai nusileido Kameniukiuose.

„Pasienyje patruliuojantys Baltarusijos Respublikos oro pajėgų sraigtasparniai galėjo įskristi į Lenkijos teritoriją“, – teigia stebėtojai.

Publikacijos autoriai pažymi, kad pirmieji pranešimai apie Lenkijos sienos kirtimą Minsko laiku gauti apie 10.30 val., kai pasienyje patruliavo Mi-8 ir Mi-24. Anot jų, šie sraigtasparniai užfiksuoti į internetą patekusiose nuotraukose.

 

„Ant Baltarusijos Respublikos oro pajėgų Mi-24 matosi numeris 14. Pavyko patikrinti vieną iš nuotraukų ir patvirtinti, kad ji daryta Belovežos kaime, 2,3 km nuo sienos. Tai patvirtina ir „Twitter“ vartotojai“, – pažymėjo stebėtojai.

Analitikai taip pat pastebi, kad tuo metu Baltarusija minėtoje vietovėje nevykdė jokių pratybų, o kariniai sraigtasparniai ten buvo apsaugoti Aleksandrą Lukašenką. Jų nuomone, Lenkijos oro erdvės pažeidimas greičiausiai buvo nelaimingas atsitikimas.

„Tikslinė provokacija dviem koviniais sraigtasparniais kertant sieną būtų itin pavojingas žingsnis, turint omenyje, kad Lukašenka yra tik už + – 10 km, o jau keletą dienų miega 7,5 km nuo sienos“, – apibendrino analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()