Rusų tankas užpuolė Ukrainos šarvuočių koloną. Šoigu apšalęs, kas buvo toliau (Video)  ()

Socialiniuose tinkluose vėl juokiasi iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Šoigu apdovanojo tanko įgulą, kurios vaizdo įrašą Z kanalai pradėjo platinti šeštadienį. Propagandistai šį vaizdo įrašą paskelbė kaip naują, nenurodydami, kada jis buvo nufilmuotas. Tačiau paaiškėjo, kad filmuota medžiaga datuojama birželio pradžia, o teritorija, kurioje vyko mūšis, jau seniai pateko į Ukrainos kontrolę, rašo „Agenstvo“ („Агентство“).

V. Putino atstovas spaudai D. Peskovas, komentuodamas mūšio vaizdo įrašą, sakė, kad vaizdo įraše užfiksuotas „didvyriškumas“ ir „profesionalumas“ „kelia susižavėjimą ir pasididžiavimą mūsų armija“. D. Peskovas teigė, kad vaizdo įrašą „beveik būtų galima analizuoti vadovėliuose“.

Savaitgalį valstybinė žiniasklaida ir prokariški „Telegram“ kanalai aktyviai platino mūšio vaizdo įrašą, pateikdami jį kaip šviežią medžiagą. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip vienas rusų tankas kovoja su aštuonių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šarvuočių kolona. Pavyzdžiui, „RIA Novosti“ šeštadienį rašė, kad tanko įgula „sugebėjo sustabdyti visą šarvuočių koloną“.

 

Iš tikrųjų vaizdo įrašas buvo nufilmuotas birželio pradžioje kaime, kurio Rusija nekontroliuoja jau beveik du mėnesius. Vaizdo įrašas pirmą kartą internete pasirodė ne vėliau kaip birželio 7 d., rašo karo analitikas Janas Matvejevas. Jis, remdamasis dviem mūšio vaizdo įrašais, daro išvadą, kad pagrindinę žalą Ukrainos pajėgoms padarė minos, o ne tankas.

Kai kurie kanalai nenurodė, kur tiksliai buvo nufilmuotas vaizdo įrašas: pranešimuose tik teigiama, kad mūšis vyko Zaporižios kryptimi. Kai kurie teigė, kad tai buvo Vremevskio atbraila.

 

„Konfliktų žvalgybos grupės“ („Conflict Intelligence Team“) įkūrėjas Ruslanas Levijevas „YouTube“ kanalo Michailo Nakio santraukoje pažymėjo, kad vaizdo įraše matyti kovos dėl Novodovarivkos Zaporižios srityje. Remiantis projekto „Deepstate“ žemėlapiu, šią vietovę Ukraina kontroliuoja nuo birželio 12 d.

Levijevas pridūrė, kad iš vaizdo įrašo neaišku, ar tikrai į ukrainiečių techniką pataikė būtent tankas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(33)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()