[ŽT] Ypatingas pasitikimas. Kas nutiko Baltarusijos pilotams, pažeidusiems Lenkijos sieną (Foto)  (1)

Baltarusijoje Lenkijos oro erdvę kirtusius pilotus pasitiko saugumo pajėgos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 [ŽT] Ypatingas pasitikimas. Kas nutiko Baltarusijos pilotams, pažeidusiems Lenkijos sieną (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 1-ąją į Lenkijos oro erdvę įskridusius Baltarusijos sraigtasparnius Mačiuliščių aerodrome pasitiko Baltarusijos saugumo pajėgos.

„Baltarusijos oro pajėgų sraigtasparniai „Mi-8“ ir „Mi-24“ į Mačiuliščių aerodromą atvyko apie 17:00 val. ir 17:50 val. Mūsų žiniomis, Mačiuliščių mieste vakar netyčia sieną kirtusius sraigtasparnio pilotus pasitiko Baltarusijos saugumo pajėgos“, – teigiama stebėjimo grupės „Belaruski Gajun“ pranešime.

Kas buvo pilotams, nepranešama, bet ekspertai vieningai įsitikinę, kad nieko gero tikėtis neverta. 

Baltarusijos Gynybos ministerija neigia Lenkijos oro erdvės pažeidimą. Lenkijos pareiškimai vertinami kaip „viena boba sakė“ ir dar kartą pabrėžta, kad sraigtasparniai kaimyninės šalies oro erdvės nepažeidė.

Primename, kad rugpjūčio 1 dieną Lenkijos oro erdvę kirtę baltarusių sraigtasparniai patruliavo pasienyje Aleksandro Lukašenkos viešnagės Viskulių rezidencijoje metu, kuri yra už 7,5 kilometro nuo sienos.

 

Analitikai taip pat pastebi, kad tuo metu Baltarusija minėtoje vietovėje nevykdė jokių pratybų, o kariniai sraigtasparniai ten buvo apsaugoti Aleksandrą Lukašenką. Jų nuomone, Lenkijos oro erdvės pažeidimas greičiausiai buvo netyčinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(52)
(-39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)