„Niekas mums neaiškins!“ Skelbiama kas trukdo Ukrainai aktyviai judėti fronte  ()

Anot Danilovo, Rusijos įsibrovėliai ruošėsi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui ir užminavo teritorijas. Gynybos pajėgų kariai visa tai turi išminuoti faktiškai rankomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo grafikų ir terminų nėra ir, nepaisant Vakarų žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų apie partnerių nepasitenkinimą dėl jo lėtumo, Ukrainai niekas nenustatė jokių terminų. Apie tai rugpjūčio 2 dieną interviu teletono eteryje kalbėjo Ukrainos saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Niekas negali mums nustatyti terminų, išskyrus mus pačius. Tai yra pirmas dalykas. Antra, nėra grafiko. Trečia, kai tokie pokalbiai prasideda, turime omenyje, kad apie juos pasakoja žmonės, kurie nesupranta, kas yra karas“.

„Deja, atsitiko taip, kad situacija buvo perkaitusi dėl įvykių, kurie vyksta fronte. Nevartoju žodžio „kontrpuolimas“. Yra karinės operacijos, jos sudėtingos ir priklauso nuo daugelio veiksnių. Šiandien mūsų vaikinai ir merginos, atlieka savo užduotis fronto linijoje, puikiai tai atlieka tokiomis sąlygomis, kokios yra šiandien“, – sakė Danilovas.

Jis pažymėjo, kad kare negali būti termino, o Ukraina dirba pagal NATO sistemą, kur vadai vietoje sprendžia, kaip elgtis viena ar kita kryptimi.

 

„Pagrindinė mūsų užduotis – gelbėti savo žmonių gyvybes. Priešas labai galingai pasiruošęs. Užminuota didžiulė teritorija. Teritorijoje esančių minų skaičius, kurį mūsų kariuomenei reikia įveikti, yra tiesiog beprotiškas. Vidutiniškai viename kvadratiniame metre yra 4-5 minos, sunkus ir tik sunkus darbas siekiant visa tai pašalinti, kad po to galėtų pajudėti mūsų kariuomenė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()