[ŽT] „Tai Putino įsakymas.“ Skelbiama netikėta žinia, kodėl Lukašenkos sraigtasparniai įskrido į Lenkiją  ()

Rugpjūčio 1-osios vakarą du Baltarusijos sraigtasparniai pažeidė Lenkijos oro erdvę. Ši provokacija buvo ne Lukašenkos, o Putino nurodymas. Diktatoriai norėjo patikrinti Lenkijos oro gynybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 [ŽT] „Tai Putino įsakymas.“ Skelbiama netikėta žinia, kodėl Lukašenkos sraigtasparniai įskrido į Lenkiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija nori išlaikyti kaimynines šalis nežinioje ir daro moralinį bei psichologinį spaudimą Europos šalims, teigia karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Jis pažymėjo, kad tai buvo sisteminė Baltarusijos provokacija. Lukašenka stengiasi išlaikyti Vakarus nuolatinėje įtampoje. Anksčiau diktatorius paskelbė apie:

  • branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje;
  • „Wagner“ ilgalaikį įsikūrimą Baltarusijos teritorijoje;
  • „Wagner“ kovotojų nori pulti Žešuvą Lenkijoje.

Pasak Kovalenko, provokacija su sraigtasparniais buvo siekiama išbandyti Lenkijos oro gynybą. Sraigtasparniai skrido žemai, kad nebūtų pastebėti.

 

Deja, provokacija buvo gana sėkminga, nes Lenkijos oro gynyba jų nepastebėjo. Tai buvo logiška, nes buvo panaudotas sabotažinis skrydžio pobūdis. Bet tai nėra geras signalas Lenkijai. Mano nuomone, jiems reikia dislokuoti daugiau savo dalinių prie sienos su Baltarusija“, – sakė Kovalenko.

Jo nuomone, tai buvo ne Baltarusijos, o Rusijos suorganizuotas sraigtasparnių skrydis.

(6)
(22)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: