Į NATO teritoriją įsiveržė „šahedas“. Skelbiama, kas nutiko (Video)  ()

Rusija bepiločiais orlaiviais-kamikadzėmis smogė Izmailo uosto infrastruktūrai ir elevatoriams, kai ten buvo laivai su užsienio vėliava.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš „šahedų“, su kuriais Rusijos Federacija užpuolė Izmailo uostą, nukrito į NATO šalies teritoriją. Tai praneša vietinis televizijos kanalas „Pro TV“, remdamasis Rumunijos jūreiviais. Rumunijos valdžia šios informacijos kol kas nekomentavo.

Televizijos reportaže sakoma, kad smūgių metu Izmailo uoste buvo septyni Rumunijos laivų savininkų eksploatuojami birių krovinių laivai. Jūreiviai, kurie atakos metu nusprendė prisiglausti prie Rumunijos Dunojaus kranto, pasakoja, kad Ukrainos kariškių numuštas dronas nukrito jų teritorijoje kažkur miške.

„Čia. Penkių kilometrų aukštyje jis nukrito nuo mūsų. Tada atvažiavo automobiliai, atrodo, iš mūsų pasienio policijos. Jis nukrito Rumunijos pakrantėje“, – Rumunijos televizijos žurnalistams sakė laivo „Cadencia“ vyriausiasis inžinierius Gabrielis Vili Dubitas.

 

Medžiagoje pažymima, kad Rumunijos laivų savininkai dabar ketina perkelti laivyną į savo ir Bulgarijos uostus dėl didelės rizikos įgulų gyvybei ir laivų praradimo grėsmės.

Primename, kad dėl Rusijos atakos Izmailo uoste pasaulyje šoktelėjo grūdų kainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(24)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: