[ŽT] Jau greit. Bus naujienų iš moterų zonos. Kas vyksta Rusijoje  ()

„Nuteistų ir nenuteistų moterų noras kariauti yra labai stiprus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kolonijose prasidėjo masinis moterų verbavimas į frontą, jos labiau nori kovoti nei vyrai, sakė projekto „Rus sidiaščiaja“ įkūrėja Olga Romanova.

„Nuteistų ir nenuteistų moterų noras kariauti yra labai stiprus... Skirtingai nuo vyrų, moterys kalėjime yra itin jautrios propagandai. Greit galime tikėtis naujienų ir iš kitų moterų zonų. O moterys netgi nori stipriau kariauti“, - pasakė ji.

Remiantis paimtų belaisvių parodymais, moterys kaunasi kaip Gynybos ministerijos dalis kariniuose daliniuose, sakė Romanova. Daugelis jų turi šaukinį „Vilkė“. Jos laikomos kartu su vyrais, bet kovoja atskirai.

 

Žmogaus teisių aktyvistės teigimu, apie 50 moterų buvo užverbuota iš kolonijos Snežnoje mieste, dar 100 nuteistųjų buvo paimta iš kolonijų pietų Rusijoje, iki 30 moterų buvo užverbuota iš IK-7 Lipecko Novougliankos.

„Būtent Lipecke buvo masinis verbavimas. Žinau, kad yra moterų net iš Maskvos kardomojo kalinimo centrų“, - pridūrė Romanova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(38)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: