Maskva bus įsiutusi. Ką daro Latvija su Rusijos piliečiais  (1)

Daugeliui rusakalbių piliečių taip ir nepavyko integruotis į Latvijos visuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos pilietybės ir migracijos valdyba rugsėjį paprašys 6000 Rusijos piliečių išvykti iš šalies, nes jie nepareiškė noro laikyti kalbos egzamino ar gauti leidimo laikinai gyventi.

Tai pareiškė Seimo Pilietybės, migracijos ir socialinės sanglaudos komisijos vadovas Ingmaras Lidaka, praneša Censor.NET su nuoroda į LSM.

Anot jo, kalbama apie tuos, kurie net nebandė pereiti patikrinimo dėl nuolatinio ES gyventojo statuso gavimo.

„Apie 5-6 tūkst., pagal mano prognozes. Tai žmonės, kurie nepareiškė jokio noro – nei laikyti egzamino, nei gauti leidimo laikinai gyventi. Tai yra tie, kurie tyli. Jei pažiūrėsite į įstatymą, kuris egzistuoja dabar, tai šiems žmonėms per tris mėnesius turi būti  išsiųsti reikalavimai išvykti iš šalies“, – sakė Lidaka.

Latvijos vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad tokie raštai yra rengiami. Preliminariais skaičiavimais, gavėjų bus apie šešis tūkstančius.

„Jeigu žmogus neturi teisės pasilikti šalyje, tuomet reikia išvykti į šalį, kurioje žmogus turi teisę būti. Išvykimo laikas yra trys mėnesiai. Jis duodamas, kad žmogus galėtų išvykti nekubėdamas. Jeigu asmuo ir toliau nelegaliai bus Latvijoje, gali ateiti momentas, kai apie tai sužinos valstybės struktūros ir atitinkamai primins, kad reikia išvykti. Baudžiamoji atsakomybė nenumatyta, numatyta administracinė, todėl asmuo gali būti nubaustas“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos valstybės sekretoriaus pavaduotojas Vilis Vitolinas.

 

Jis pridūrė, kad tokie piliečiai gali gauti bet kokį kitą leidimą pasilikti Latvijoje, pavyzdžiui, vizą ar leidimą laikinai gyventi.

Pažymėtina, kad Rusijai visapusiškai įsiveržus į Ukrainą, Latvija nusprendė prašyti šalyje gyvenančių Rusijos piliečių išlaikyti privalomą latvių kalbos žinių egzaminą. Tai sukėlė prieštaringą reakciją šalyje, kurioje po SSRS žlugimo gyveno tūkstančiai rusų, negavusių Latvijos pilietybės. Kritikai teigia, kad daugeliui nepavyko integruotis į Latvijos visuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(258)
(4)
(254)

Komentarai (1)