„Melskitės ir dėkokit“. Lukašenka skelbia, kas nuspręsta dėl Suvalkų koridoriaus  ()

Lukašenka teigia, kad savo karinius dalinius Baltarusijoje dislokuos taip, kaip jam atrodo tinkama, bet remdamasis „Wagner“ patirtimi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-04 „Melskitės ir dėkokit“. Lukašenka skelbia, kas nuspręsta dėl Suvalkų koridoriaus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neišrinktas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka teigia, kad Suvalkų koridorius yra už šalies ribų ir jiems jo visiškai nereikia.

Aleksandras Lukašenka žino, kad Lietuva ir Lenkija nerimauja dėl galimų „Wagner“ planų užimti Suvalkų koridorių ir pasiekti Kaliningrado sritį. „Klausykite, Suvalkų koridorius yra ne Baltarusijoje. Mes nejudame nei šiuo koridoriumi, nei į tą koridorių. Mums jo nereikia tūkstantį metų. Svarbiausia, kad būtų ramu“, – sakė  Lukašenka.

Jis taip pat sakė, kad Baltarusija perkels savo karinius dalinius savo teritorijoje taip, kaip jai atrodo tinkama: „Gynybą kuriame pagal planą, remdamiesi net „Wagner“ patirtimi“.

Lukašenka mano, kad Baltarusijos kaimynės turėtų būti dėkingos už tai, kad jis pasikvietė „Wagner“ į savo šalį, nes Baltarusijoje jiems nereikia kariauti, kad būtų išlaikomi.

 

„Tegul jie sako baltarusiams „ačiū“, kad pasikviečiau šiuos kovotojus pas mus. Jų ne vienas tūkstantis. Aš net nenoriu įvardinti. Iš viso šiandien jų kontroliuojama daugiau nei 30 tūkstančių karių. Tai - vaikinai, kuriems mokama už karą... Todėl tegul meldžiasi, kad mes juos išlaikome, aprūpiname. Todėl nereikia man priekaištauti, o tegul sako „ačiū“, – sakė Aleksandras Lukašenka.

(8)
(66)
(-58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: