[ŽT] Netikėta žinia. „NATO karinės strategijos Ukrainos kare nebus“   ()

Pasak Ukrainos majoro, bet kokie mokymai ir keitimasis patirtimi su Vakarų partneriais turėtų padėti sukurti savo strategiją. Vakarų partneriai gali Ukrainai pasiūlyti naudingų kovos būdų ir kariuomenės kontrolės patobulinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos priima Vakarų partnerių patarimus, bet NATO karinės strategijos Ukrainos kare nebus. Tiesa yra ta, kad NATO pajėgos nedalyvavo tokiuose susirėmimuose, kokie vyksta Ukrainoje. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios atskirosios šturmo brigados vado pavaduotojas Maksimas Žorinas pabrėžia, kad Vakarų mokymai ir perduodama patirtis Ukrainai tik padės sukurti savo strategiją, o ne perimti NATO karybos būdus.

Ukrainai būtina perimti NATO patirtį, tačiau NATO šalys, anot Žorino, niekada tiesiogiai nedalyvavo tokiuose konfliktuose, kokiame Ukraina yra dabar.

 

Žorinas pridūrė, kad Vakarų partneriai gali Ukrainai pasiūlyti naudingų kovos būdų ir kariuomenės kontrolės patobulinimų, tačiau strategijos požiūriu Ukrainos įgyta patirtis derinama su NATO patarimais.

(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: