Iš karo grįžta „specoperacijos“ herojai. Skelbiama šiurpi statistika  ()

„Wagner“ kovotojai su trenksmu grįžta namo - Rusijoje jau stebimi nauji jų nusikaltimai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-05 Iš karo grįžta „specoperacijos“ herojai. Skelbiama šiurpi statistika  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai, grįžę iš Ukrainos, į kurią keliavo žudyti ir plėšti, nusikalsta ir savo teritorijoje. „Agentūros“ duomenimis, per pirmus 2023 metų mėnesius iš karo Ukrainoje grįžę rusų kariai buvo apkaltinti mažiausiai 17 žmonių nužudymu.

Mažiausiai šeši iš įtariamųjų žmogžudyste yra iš karo grįžę „Wagner“ samdiniai. Vienas iš didžiausio atgarsio sulaukusių šių metų nusikaltimų – kovo 29 dieną įvykdytas 85 metų moters nužudymas Kirovo srityje. Net „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas sureagavo į tą nusikaltimą.

Kiti garsūs „Wagner“ samdinių nusikaltimai, padaryti šiais metais:

  • „Wagner“ samdinys Georgijus Siukajevas balandžio mėnesį nužudė 38 metų Osetijos gyventoją;
  • „Wagner“ karys Demianas Kevorkianas, kuris buvo užverbuotas kolonijoje, Krasnodare balandžio pabaigoje nužudė 19 metų merginą ir 37 metų vyrą;
  • Nikita Liubimovas iš Čiuvašijos, „Wagner“ užverbuotas kalinys, anksčiau nuteistas už plėšimą ir sumušimą (dar anksčiau - ir už išžaginimą), gegužės pabaigoje nužudė 56 metų žmogų;
  • „Wagner“ karys Vasilijus Muračiovas birželio pabaigoje Irkutsko srityje vienoje kavinėje sukėlė susišaudymą, dėl kurio vienas žmogus žuvo, dar vienas buvo sužeistas.

 

Žmogžudystes vykdo ne tik „Wagner“ kovotojai, bet ir savanoriai kariai, pasirašę sutartis su Rusijos gynybos ministerija. Pavyzdžiui, iš dalinio pabėgęs profesionalus karys Sergejus Klevcovas įtariamas padegimu, dėl kurio žuvo moteris. Savanoris Aleksandras Mamajevas įtariamas nužudęs žmoną savo vaikų akivaizdoje.

(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: