„Atėjo laikas.“ Lukašenkai gali baigtis labai blogai. Prognozuojami dideli įvykiai  (2)

Lukašenkai gali baigtis blogai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-06 „Atėjo laikas.“ Lukašenkai gali baigtis labai blogai. Prognozuojami dideli įvykiai  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos saugumo tarnybos, Rusija nori pasinaudoti „Wagner“ ir išprovokuoti „po netikra vėliava“ Mozyriaus naftos perdirbimo gamykloje Baltarusijoje. Viskas tam, kad įveltų šalį į karą prieš Ukrainą. Tačiau rusams sunku patiems smogti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, todėl jie nori pabandyti į karą įtraukti ir Baltarusiją.

Tai „24 kanalui“ pareiškė karo analitikas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas Oleksijus Getmanas. Jis pažymėjo, kad rusams būdinga daryti tam tikras provokacijas savo teritorijoje, siekiant tai kaip nors panaudoti.

„Ar jie nori įvelti Baltarusiją į karą – žinoma, jie nori išsklaidyti pasaulio visuomenės dėmesį. Nemanau, kad Lukašenka tam ryžtųsi. Net jei Baltarusijoje bus įvykdytas teroristinis išpuolis. Jis puikiai supranta, kaip blogai jam tai gali baigtis“, - sakė Getmanas.

Vis dėlto reikėtų suprasti, kad save Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs asmuo yra pusiau nepriklausoma figūra. Juk sprendimai priimami Kremliuje.

Jei jis bus priverstas tai padaryti, kad ir ką jis sakytų, kad to nedarė – jis jau buvo gegužės 9 d. parade, kad jam staiga sušlubavo sveikata. Jis tai supranta“, - pažymėjo karo analitikas.

 

Štai kodėl Baltarusijos diktatorius gali eiti iki to, kad bandys įtraukti Baltarusijos karius į Rusijos karą prieš Ukrainą. Getmanas pažymėjo, kad anksčiau Ukrainos gynybos pajėgų vadas Sergejus Najevas pareiškė, kad nėra jokių šansų, kad baltarusiai bandytų pulti Ukrainą. Tačiau pulti Lietuvą ar Lenkiją būtų visiškai beprasmiška, nes atsakomasis smūgis būtų toks, kad baltarusiams maža nepasirodytų.

„Jis (Lukašenka) atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Jo problemos. Jis žinojo, ką daro. Už kiekvieną veiksmą reikia mokėti. Galbūt atėjo laikas“, - sakė Rusijos ir Ukrainos karo veteranas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(8)
(138)

Komentarai (2)