[ŽT] „Atakuoja geriausiu savo ginklu.“ Jungtinės Karalystės ministerija nustėrusi, ką daro Rusija  ()

Rusija raketomis „Ch-22“ smogė Ukrainos grūdų elevatoriams ir kitiems infrastruktūros objektams. Tačiau „Ch-22“ raketos buvo sukurtos tikrai ne tam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Originaliai „Ch-22“ buvo skirtos Amerikiečių lėktuvnešiams sunaikinti, teigia Jungtinės Karalystės gynybos ministerija, rašo „Sky News“.

Teigiama, kad Rusijai liepos 17 d. pasitraukus iš Juodosios jūros grūdų iniciatyvos, buvo sunaikinta tūkstančiai tonų grūdų. Rusija ėmė atakuoti Ukrainos grūdus, kurie, aišku, neturi jokios karinės vertės.

Rusija tam naudoja „geresnius ginklus“. Grūdų elevatorius ir kitus infrastruktūros objektus jie naikina geriausiomis savo raketomis. Pavyzdžiui, „Ch-22“ – 11,65 m ilgio, 5,8 tonų raketa (vien kovinės galvutės svoris siekia toną), kuri buvo skirta atakuoti lėktuvnešiams. Apytiksliai skaičiuojama, kad tokios raketos vertė dabar yra apie 1 milijonas JAV dolerių. Tiesa, reikia pasakyti, kad „Ch-22“ raketos naudojamos nuo 1962 metų, todėl dalis jų gali būti nevertingos, pakeistos pažangesniais ginklais.

 

Pastebima, kad infrastruktūros ir grūdų naikinimas lėmė maisto kainų padidėjimą Afrikos šalyse, kurios priklauso nuo grūdų iš Ukrainos.

(3)
(25)
(-22)

Komentarai ()